Er gaat niks boven Nederland!

Er gaat niks boven Nederland!

Bovenstaande kop suggereert dat er helemaal niets aan dit land mankeert, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Ondanks de duidelijke opwarming van het klimaat, zowel mondiaal als regionaal, hebben de weergoden nogal eens een verrassing in petto voor deze argeloze visgids en zijn gasten. Zaten we de ene dag deze week nog in korte broek en t-shirt aan boord, de andere dag mocht het Ursuit-pak weer uit de auto worden opgevist. En op sommige dagen zelfs allebei tegelijk!

Nu kan de natuur de laatste tijd natuurlijk elk beetje regen gebruiken dat er voor handen is, maar af en toe is het toch geen pretje om voor de zoveelste keer door de moeder aller stortbuien te worden verrast, terwijl de verschillende weerapps een stralend zonnetje aangaven.. Ook dat is nu eenmaal Nederland, en we vergeven het haar maar van harte.

Waar het weer ons af en toe nog eens in de steek laat, doet de visserij dat niet! We hebben een aantal succesvolle gidsdagen mogen realiseren, waarbij met name het werpend vissen op snoek met ondiep lopend kunstaas als spinner- en chatterbaits erg goed loopt. Altijd weer spannend om zo’n groenjas vlakbij de boot over het kunstaas te zien schuiven!

Waar de Biesbosch zich vaak kenmerkt door veel kleine snoek, laten ook de grotere vissen zich op bepaalde stekken zien, en het is dus zaak om die stekken goed af te vissen. Het is inmiddels namelijk overduidelijk dat we momenteel echt van korte bijtmomenten afhankelijk zijn, dus flink hameren op de stekken is momenteel het devies. Dat levert de beste resultaten op.

Opvallend is dat we de late voorjaarsvisserij dit jaar compleet hebben overgeslagen, en gelijk de lastige zomervisserij zijn ingerold bij de seizoensopening. Overal drijven al plakkaten vieze alg rond, en het kruid staat al tot ver in het oppervlakte. Gelukkig is de watertemperatuur nog prima, aangezien het ondiepe water s’nachts nog voldoende afkoelt. Laten we hopen dat de “plaknachten” nog even op zich laten wachten..

Wanneer de watertemperatuur te hoog wordt om met goed fatsoen de snoek te gaan belagen, hebben we de tactiek ook alweer klaarstaan. De aandacht gaat zich dan verleggen naar snoekbaars, baars en roofblei, die natuurlijk ook in grote getale in het gebied rondzwemmen. Dat maakt dit land ook zo’n schatkamer aan mogelijkheden, en het benedenrivierengebied in het bijzonder!

Van stromende rivieren met kribben tot grote meren, van kleine kreekjes tot diepe kanalen, we hebben hier alles voor handen om de gast een maximaal resultaat te bezorgen. En in combinatie met de geweldige nieuwe boot levert dit enorme mogelijkheden op voor een afwisselende en succesvolle visdag!

Ook de komende week staat weer bol met spannende gidsdagen, en we kijken er enorm uit om weer nieuwe mensen met ons prachtige gebied kennis te laten maken! En mocht je nou zelf alvast wat voorwerk willen doen voor jouw visavonturen de komende tijd, vergeet dan vooral niet mijn ebook “Project Roofvis” te downloaden!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger