De mooiste tijd!

De mooiste tijd komt er weer aan!

Na een behoorlijk drukke periode was het de afgelopen week tijd voor een welverdiende vakantie, die we hebben doorgebracht bij vrienden in Duitsland. Zij bestieren daar een prachtig hotel, en het was er aangenaam vertoeven. De kookkunsten van de heer des huizes waren weer om van te smullen, en de koele Riesling ging er goed in!

Daarnaast was het in plaats van de boot, nu de trekauto die mocht shinen. Met zijn verhogingsset, terreinbanden, snorkel en sperdifferentieel is de Pajero uitermate geschikt om het terrein mee in te gaan, en dat hebben we ook veelvuldig gedaan! Tientallen kilometers bospaden vol modder en stenen hebben we verkend, en we zijn daarbij meerdere keren oog-in-oog met het lokale wildleven gekomen!

Ook de vliegenhengel ontbrak niet in de bagage, maar ondanks dat we de forellen in de beek al snel hadden gevonden, hebben we ze alsnog met rust gelaten. Het spotten zelf was eigenlijk al voldoende om het jachtinstinct te bevredigen.

Na deze welkome afleiding gaat nu echter de focus weer volop op de roofvisserij, want er komen prachtige maanden aan! Morgen zijn we eerst nog aanwezig op het Eiland van Maurik, om daar geïnteresseerden in een Orka visboot aan boord te verwelkomen tijdens de jaarlijkse Orka Testvaardag. Inmiddels zit de boot al voor de hele dag vol, dus het belooft een drukke, maar vooral leuke dag te gaan worden!

En meteen hierna gaan de gidsdagen weer van start. En daar hebben we behoorlijk zin in! De week na de hittegolf koelde het water in een paar dagen maar liefst tien graden af, en dat had zijn weerslag op de visserij! Ondanks dat we een extreem taaie week mochten beleven, hebben we toch alle gidsdagen met resultaten afgesloten. Maar het was echt keihard werken! Veel zoeken, veel technieken toepassen en blijven doorzetten was de sleutel tot vangsten, maar het was allesbehalve makkelijk!

Maar gelukkig zet het koele weertype zich voorlopig door, dus kunnen we ons gaan opmaken voor de prachtige najaarsvisserij! De kleine chatterbaits gaan zo langzamerhand weer plaatsmaken voor het grotere rubber, want grotere prooien genieten tijdens de topmaanden september, oktober en november zo langzamerhand weer de voorkeur. De gloednieuwe baitcasters, die nog amper zijn gebruikt gaan weer heel wat mooie snoeken aan boord brengen, want de komende tijd gaat de focus vooral op deze soort!

Tussendoor hadden we ook nog de -verzette- Predatortour gevist, maar die is inmiddels uitgesteld naar volgend jaar. Gelukkig wordt er nog wel een alternatief, online toernooi op eigen viswater gehouden, dus Joris en ik gaan proberen de Biesbosch op een leuke manier in de schijnwerpers te zetten als topbestemming! Sowieso leuk om als team zonder al te veel druk ervaring hierin op te doen natuurlijk, en we houden er ook nog een mooie jersey aan over die waarschijnlijk wel een collector’s item gaat worden!

Mocht je nu ook de viskriebels hebben gekregen, staan er nog een aantal dagen in het najaar beschikbaar voor het gidsen. Je kunt hier je datum reserveren voor één van de beste periodes van het jaar!

Wil je ons eerst beter leren kennen? Download dan gratis onze Tien Tips Voor Kanjerbaars. Met deze tips garanderen we je gelijk betere vangsten, wanneer je de adviezen ter harte neemt! Het is ons cadeau aan jou in jouw eerste stappen in een prachtige activiteit.

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger