Een bijzonder voorjaar

Groet vanaf Zakhynthos

Ook een visgids moet zo af en toe even afschakelen, en Cindy en ik doen dat momenteel op het prachtige Zakynthos. Het is voor mij een beetje een soort van ‘workation’, want ook hier werk ik (weliswaar op mijn dooie akkertje) verder aan Beet editie 5. Er staan immers best wel weer een boel artikelen op de rol voor deze hoogzomer-editie, en dan mag ik ook nog eens meteen door naar Minnesota wanneer we weer terug in Nederland zijn. Krappe planning dus, maar je hoort me niet klagen..

Vervelende meervallen

Voor we vertrokken ben ik nog een aantal keren achter de meerval aan geweest, maar dat was niet heel succesvol om eerlijk te zijn. De vis was extreem passief door de lage temperatuur, en liet zich zeer moeilijk vangen. Slechts een paar kleine visjes zagen kortstondig de binnenkant van de boot, maar de grote waren niet tot aanbijten te verleiden. Tijdens een gidsdag op het Hollands Diep visten we die dag meer dan veertig meervallen aan, waaronder meerdere tweemeterplus vissen, maar kregen we geen enkele aanbeet. En dat terwijl we de tros pieren letterlijk bij de vis in het gezicht hielden.. Ik hoor inmiddels van collega-vissers dat er alweer iets meer activiteit gaande is momenteel, en dat de vis ook alweer wat beter op het kwakhout begint te reageren. Ik ga dus bij thuiskomst en voor vertrek naar de USA proberen om nog even een paar uurtjes een poging te wagen vermoed ik.

Op naar Minnesota!

Maar we kijken nu natuurlijk vooral uit naar het grote avontuur in Minnesota. Op 11 mei stap ik op het vliegtuig, en wat volgt ter plaatse is een enorm druk programma, waarbij we door de hele staat gesleept gaan worden. Ik kijk er naar uit om kennis te maken met de collega’s van de andere Europese magazines en websites die ik daar zal ontmoeten, en met sommigen van hen heb ik via de socials inmiddels al contact gemaakt. Ook zal ik hierna -hopelijk- soorten als large- en smallmouth bass, walleye en wellicht muskie aan mijn portfolio hebben mogen toevoegen, dus je snapt dat ik hier enorm naar uitkijk! Mocht je nog niet geabonneerd zijn op Beet, is dit wellicht een goed moment om dat wél te doen, want ik zal voor het magazine natuurlijk een enorme bak aan inhoud gaan produceren in die week.

Uitkijken naar het nieuwe seizoen

Eerdere jaren was ik tijdens de gesloten altijd behoorlijk gefrustreerd. Het duurde en duurde maar voor we ein-de-lijk weer mochten. Dit jaar is dat helemaal anders gelukkig. Niet alleen hebben we natuurlijk gewoon kunnen doorvissen op de meerval, maar ook is er met het werk voor Beet (en de vaarlessen voor Vaarplezier) genoeg bij gekomen om wat om handen te hebben. Toch zal ik weer blij zijn als het roofvisseizoen weer opent. Niet alleen omdat we dan weer op de overige soorten kunnen vissen (ik ben van plan deze zomer ook wat meer de aandacht op de roofblei te leggen), maar ook omdat we dan de meerval weer met kunstaas mogen belagen. Hoewel ze in de zomermaanden vaak toch het makkelijkst aan wormen worden gevangen, blijft de shad of ratelplug op taaiere dagen een goed alternatief om de snorren toch tot aanbijten te verleiden. Hoe meer opties, hoe beter.

Ik ga jullie na de spannende reis snel weer zien, op of bij het water!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger