Lekker bezig

Allesbehalve rustige gesloten tijd

Terwijl ik deze blog schrijf, op woensdagavond, schijnt er nog een heerlijk zonnetje. De donderdag en vandaag zijn de voorspellingen helaas minder, en uitgerekend dan zit ik weer met gasten op het water. Het Pelagic Rovermonsters-arrangement slaat gelukkig goed aan. We worden dit voorjaar niet bepaald verwend met het weer, en er is nog geen enkel zicht op een weersverbetering helaas de komende weken. We zullen met die ellende moeten dealen, maar leuk is anders. Normaal trek ik zo’n beetje begin april mijn korte broek aan, om deze pas ergens medio oktober weer op te bergen. Maar de komende dagen mag het goretexpak gewoon weer aan. Gelukkig hebben we ook andere leuke dingen om mee bezig te zijn. Zo hebben we als redactieteam net Beet editie 5 opgeleverd. Een editie om je vingers bij af te likken, met onder meer van mijn had een XL-artikel over het bellyboatvissen en een Masterclass Meerval met meerdere experts aan het woord. Het was een huzarenstukje om alles op tijd aangeleverd te krijgen, maar het was het zweet waard! Ik blijf het roepen: een abonnement op Beet is een geweldige investering in jouw visserij. Hoofdredacteur Arnout Terlouw zit als een maniak op de kwaliteit, en dat is te zien in het eindproduct: hét mooiste vismagazine van Europa. De diepte en kwaliteit is niet te vergelijken met de online platformen, en ik ben trots daar een bijdrage aan te mogen leveren!

Vijftig is het nieuwe twintig..

Daarnaast mocht ik deze afgelopen dinsdag vijftig kaarsjes uitblazen (of in mijn geval een kaars in de vorm van een vijf en een nul. Scheelt even wat longcapaciteit..). Ze zeggen dat je zo oud bent als je je voelt, maar ik hoop toch echt dat dat niet zo is 😜 We hebben dit natuurlijk op passende wijze gevierd met de familie, waarbij ik in de ochtend nog in mijn ouwe zooi 250 dauwpieren stond uit te sorteren, en in de middag de familie spic en span in A Fish Named Fred gestoken mocht verwelkomen. Apart dagje.. Gelukkig is alle prullaria inmiddels weer opgeruimd, en kunnen we weer even lekker normaal doen. Met drie gidsdagen en een dag vaarles geven is komende week sowieso weer goed gevuld, en er staat een leuke nieuwe activiteit op de rol: Morgen lanceren we de eerste Hengelsport Zaltbommel podcast, waarbij ik mag aftrappen als eerste gast. In een half uur tijd praat ik de luisteraar bij over de ontwikkelingen in het pelagic vissen op snoekbaars en meerval, dus zoek deze op en abonneer je! Er komen nog veel meer interessante sprekers aan de komende tijd.

Minnesota FTW

Intussen kijk ik natuurlijk al reikhalzend uit naar mijn grote avontuur in Minnesota medio mei! Ik ben echt de dagen aan het aftellen, want wanneer maak je zoiets nou mee? De ESTA is inmiddels geregeld, de vluchten zijn geboekt en ik heb voor het eerst sinds eeuwen een creditcard. Je schijnt daar echt niet zonder te kunnen tegenwoordig.. Natuurlijk hou ik je via de socials op de hoogte van mijn avonturen daar, maar check zeker Beet editie 5 (uitgave 23 mei) voor alles wat ik daar ga beleven! Vissen met native Americans, vissen op bass, walleye en wellicht muskie en wat er allemaal nog meer op mijn pad komt: de camera zal onophoudelijk draaien! Ik kan niet wachten!

In de maand mei zit ik dus eigenlijk de hele maand in het buitenland. Eerst tien dagen met Cindy naar Zakynthos, en daarna het grote Minnesota avontuur. Gelukkig ben ik weer precies op tijd terug voor de opening van het roofvisseizoen, en ik hoop maar dat we beter weer mogen beleven dan..

Nog jouw plekje reserveren tijdens de vaak erg vruchtbare seizoensopening? Je weet wat je moet doen!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger