Een interessante toekomst

Jeugd heeft de toekomst

De afgelopen week zat weer vol met gidsdagen, waaronder twee vader-en-zoondagen. Dit vind ik altijd ontzettend leuke dagen, want zo kan ik de jeugd enthousiasmeren voor het roofvissen. De gasten van de toekomst dus! Niet dat dat nou echt nodig is, want man wat zit het roofvissen enorm in de lift!

Wat begon met de hype die werd gecreëerd rondom het Streetfishing, en nog werd versterkt door de coronacrisis is nu sectorbreed gaande. En dus ook in de roofvisserij met de boot; tot voor kort een hobby voor de echte diehards. Want zo’n visboot is een enorme investering! Niet alleen voor de boten en de (tegenwoordig steeds zwaardere) buitenboordmotoren zelf, maar ook voor de high-tech sonarsystemen en elektromotoren van vandaag de dag. Een uitgave die je dus niet lichtzinnig doet!

Spitsuur

Toch is het ook met boten (en minstens net zo professioneel uitgeruste) bellyboten en kajaks de afgelopen tijd spitsuur op het water. Zelfs op regenachtige, doordeweekse dagen kom ik alleen in mijn werkgebied al zo een boot of tien tegen, en in de weekenden verviervoudigt zich dat nog eens! Dat dat effect op de visserij heeft mag dan ook geen wonder zijn. Afgelopen zondag ontspon zich onder één van mijn Facebookberichten een leuke discussie met een aantal andere ervaren Biesboschvissers hierover. We constateerden allemaal dat dit het meest wisselvallige seizoen ooit was qua vangsten, en dat -naast het koude voorjaar en de zomerse hoogwaterpiek- het enorm toegenomen aantal vissers op de stekken hier debet aan kan zijn.

Ping!

Het is natuurlijk ook niet ondenkbaar dat de vis leert om de pings van de massaal aanwezige fishfinders met gevaar te associeren, en mijn eigen waarnemingen tijdens het pelagic-vissen (waarbij je met de LiveScope goed het gedrag van de vis kunt zien) onderschrijven dat: Steeds vaker krijgen we te maken met roofvis die wél komt kijken, maar het kunstaas niet wil pakken op bepaalde stekken. En dat zijn toch altijd de al lang bekende stekken, waar het drukst wordt gevist.

Uitdaging als gids

Aangezien ik deze constatering al enige tijd geleden deed, ben ik al een tijd aan het voorsorteren op de toegenomen drukte op de “hoerenstekken”, en investeer ik momenteel naast de gidsdagen aardig wat tijd in het zoeken naar wat maagdelijker oorden in het gebied. En ondanks de moeilijkheid dat veel wateren in de Biesbosch niet zijn opgenomen in de Navionics Boating app, en ik dus zelf fysiek poolshoogte ter plaatse moet nemen om de stek in kaart te brengen, hebben we er toch een paar gevonden. En dat was te merken aan de vangsten! Op deze typische snoekstekken kwam de afgelopen tijd de ene na de andere meterplus aan boord, en sneuvelde menig PR voor mijn gasten!

Maar de wintermigratie, die nu echt in volle gang is, maakte een eind aan dit feest.. De snoek is verdwenen naar dieper water, achter de aasvis aan. Dus de zoektocht begint opnieuw, maar nu naar stekken met een andere karakteristiek. Gelukkig begint er na het drukste hoogseizoen ooit bij mij aan boord her en der een gaatje in de agenda te komen, wat we goed zullen gaan benutten. Op die dagen zal ik weer ijverig op zoek gaan naar maagdelijke visgronden, het liefste samen met vismaat Joris, want twee zie meer dan één..

Gelukkig heb ik 40000 hectare visgebied binnen vaarbereik, dus de keuze is reuze. Ik ga de komende, iets rustigere periode dus weer hard aan het werk om mijn gasten in het nieuwe jaar weer de gaafste viservaring te bieden!

Wil jij dat ook eens ervaren? Boek dan hier jouw visdag!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger