Hè hè..

Even iets heel anders..

We komen weer uit de winterslaap

Wat was het de afgelopen weken afzien zeg! Moest ik eerst de boot gedwongen op stal zetten omdat het water te hard werd, kon ie daarna gelijk blijven staan omdat er daarna een periode van onophoudelijke harde wind aanbrak. Ik kan me niet heugen dat ik er ooit zo lang niet met de boot op uit ben geweest. Sterker nog: De enige vissen die ik sinds een week of drie heb weten te vangen zijn de forellen tijdens een reportage voor Beet in België. Ook leuk, maar toch wat anders dan onze ‘wilde’ rovers. Daarna nog een venijnig griepje mogen doorstaan, die in dit geval wel goed getimed was. En toen gisteren na al die weken ein-de-lijk het weer opknapte, en ik dus al in het holst van de nacht klaarstond om naar de helling te racen, bleek deze helemaal onder water te staan.. Het zit allemaal niet echt mee deze winter tot dusverre, maar de voorspellingen zien er voor de komende tijd eindelijk eens aardig uit. Niet teveel wind, redelijk veel zon en geen al te extreme temperaturen naar boven of naar beneden. Hè hè..

Zakkend water

Daarnaast gaat ook het water weer wat zakken na het golfje hoogwater van afgelopen week, en dat maakt alles ook weer even wat makkelijker. Kortom: We pikken de draad weer op na een gedwongen pauze de afgelopen tijd, die ik gelukkig goed heb kunnen benutten om wat deadlines voor Beet te halen. Daarnaast zijn we ook lekker druk geweest bij Hengelsport Zaltbommel, waar we nu ook de merken Zeck en Patriot aan het assortiment gaan toevoegen. Wist je trouwens dat we op 25 en 26 februari daar de open dagen hebben? We zijn daar dan met het hele (witvis-, roofvis- en meerval-) team, dus leuk om je onder het genot van een hapje en drankje te zien daar. En voor die tijd staan er nog aardig wat gidsdagen op de rol, waar ik na zo’n lange pauze natuurlijk enorm naar uitkijk! Het zal wel weer even zoeken worden waar de vis ligt na het hoge water, maar we hebben het strijdplan wel aardig in het hoofd zitten. De trailer heeft zijn beurtje ook weer gehad, en dat was ook wel nodig. Het materiaal is allemaal weer aangevuld en vernieuwd, dus we kunnen weer even vooruit.

Alweer een poosje geleden dat ik die aanbeten heb mogen voelen. Ik kijk er weer naar uit!

Op naar de seizoenssluiting

Met een beetje mazzel blijft verdere ellende qua weer ons bespaard de komende weken, want we gaan natuurlijk alweer naar het eind van dit seizoen toe. Nog twee maanden mogen we met kunstaas achter het hele palet aan rovers aan, waarna helaas de verplichte twee maanden pauze hiervoor weer aanbreekt. Maar niet getreurd, want zoals je inmiddels weet kun je ook bij me terecht voor de gerichte visserij op meerval (in die periode uitsluitend met dauwpieren). Een visserij die je móet hebben meegemaakt! Niets is zenuwslopender dan een vis van twee meter die op het sonarscherm achter je tros pieren hangt! En daar gaan we in de gesloten tijd gewoon mee door.

Tot aan de seizoenssluiting ziet het er goed uit qua weer en omstandigheden, dus ik kijk er naar uit om je in de finale van dit toch wel aparte seizoen nog een dagje bovenop de rovers te mogen zetten! Ervaren? Boek dan hier jouw verzorgde visdag!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger