Weertje..

Toen was het al kloteweer, nu nog meer..

Een week op het droge

Al de hele week kijken we aan tegen een inmiddels typisch Nederlands wintertafereel: Aanhoudende regenbuien en harde tot zeer harde wind. Niet echt uitnodigend om het ruime sop te kiezen, en de agenda is dan ook leeg qua gidsen en zelf vissen geweest deze week. Dat kwam eerlijk gezegd ook wel even prima uit, want niet alleen hikte ik zelf tegen een griepje aan de afgelopen week, ook had de trailer dringend wat liefde nodig op een paar puntjes. Die kon dus mooi een paar dagen naar Vanclaes in Alphen aan den Rijn, en is inmiddels weer helemaal doorgesmeerd en gerepareerd thuis. Vandaag ben ik weer onderweg naar Vlaanderen voor wederom een reportage voor Beet op een forellenput, en ondanks dat ook daar vandaag een bult wind staat belooft de voorspelling een half zonnetje. Dat is wel prettig voor de foto’s.

Aankloten

Verder had ik ook niet zoveel zin om zelf te water te gaan. Op mijn redelijk schaarse eigen visdagen kies ik er de laatste tijd eigenlijk altijd voor om pelagisch achter de meerval aan te gaan, en dat is met deze harde wind redelijk zinloos. Zodra je bovenop een vis ligt waai je er al weer af, dus ook de pieren hebben een weekje vakantie.. Deze week hebben we dus maar een beetje lopen aankloten met mijn animatie- en videobewerkingssoftware. Wanneer het weer een beetje opknapt wil ik weer wat gave YouTubevideo’s voor op mijn kanaal schieten, dus we hebben weer wat leuke introotjes in elkaar geknutseld hiervoor. Zo blijven we nieuwe dingen leren, en dat is leuk!

De boot nabouwen in 3D? Doen we gewoon..

Roofvisdagen

Ondanks al deze misère staat er wel een leuk evenement in de planning binnenkort: De roofvisdagen van Hengelsport Zaltbommel op 25 en 26 februari. Op deze twee dagen staan we als compleet team klaar om vragen te beantwoorden, dingen uit te leggen en te adviseren in materialen. De bekende “visvrouw” Paula Petiet zal de witvisserij voor haar rekening nemen, vismaten William, Geert en Joris verzorgen de roofvisserij en ondergetekende mag zich met de afdeling meerval bemoeien. Iets waar ik overigens in de winkel al een poosje zoet mee ben. We hebben inmiddels een echt heel mooie “meervalhoek” in de winkel opgebouwd, wat ik een beetje als mijn kindje zie daar. Met de twee topmerken Black Cat en Unicat hebben we al een prachtig assortiment, en als de gesprekken komende week goed lopen mogen we daar nog een supergaaf derde merk aan toevoegen. Stay tuned! Je bent in elk geval van harte welkom tijdens de roofvisdagen om de geheel vernieuwde winkel te komen bekijken onder het genot van een hapje en een drankje. Want we hebben het afgelopen jaar in mijn ogen echt wel wat neergezet!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger