Nieuw jaar, nieuwe kansen

Op de absolute valreep van de visdag!

Gelukkig nieuwjaar!

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor dit nieuwe jaar, en uiteraard strakke lijnen gewenst! Zoals beloofd pakken we het blog weer op, en deze editie is alleen iets later dan jullie gewend zijn van me. De afgelopen week ging het werk namelijk gewoon door, zeker omdat ik door de harde wind en de ijsweek eerder veel dagen heb moeten verschuiven. Iets waar je in deze tijd van het jaar nu eenmaal niet aan ontkomt. Enerzijds jammer, maar anderzijds was het ook wel lekker om de feestdagen even gewoon thuis door te brengen. Daarnaast kon ik hierdoor ook de laatste puntjes op de I zetten wat mijn redactionele bijdrage aan de komende editie van Beet betreft. Mocht je nog geen abonnee zijn, geef ik je sterk in overweging dit alsnog te doen (of deze editie in de losse verkoop aan te schaffen), want het is een plaatje van een uitgave geworden! Zo heb ik een uitgebreid artikel van collega Ronald Bonestroo (Visgids Harderwijk) mogen verwerken over de doodaasvisserij op groot water, komt er een prachtig artikel over baarsvissen van Arend Burger in en mocht ikzelf een uitgebreid artikel over de wintervisserij op meerval verzorgen. Kortom: Deze wil je beslist niet missen!

Apart wintertje

Het houdt dit seizoen niet op met alle weertechnische gekkigheid.. Niet alleen hadden we een hittegolf in de zomer, we hebben er inmiddels ook één in de winter. Temperaturen die dik de dubbele cijfers in lopen in januari; wie had dat van tevoren gedacht? Helaas komt dat tegelijk met stevige wind en regen, wat de visdagen evengoed niet al te aangenaam maakt. Ook de zo gehoopte wintervisserij is inmiddels in de knop gestorven. De winterstekken die de jaren hiervoor goed liepen zijn weer leeg, en zowel de aasvis als de roofvis heeft zich weer compleet verspreid. Natuurlijk weten we niet wat februari en maart nog voor ons in petto hebben, maar zoals het er nu uitziet kunnen we on opmaken voor een lange herfst. Ook de vis is compleet in de war momenteel. De ene dag liggen ze super-ondiep, dan moet je ze weer van 12 meter afhalen. De bijtmomenten zijn kort en zeldzaam, dus het is hard werken voor de vis. Zelfs de meervallen weigerden de laatste gidsdag op die soort aan te bijten. En dat terwijl we er minimaal veertig hebben aangevist! Toch komt er elke dag wel een echte specimenvis aan boord. Metersnoeken, grote snoekbaarzen, een meerval van dik anderhalve meter en enkele baarzen van tegen de halve meter; het was elke gidsdag de afgelopen weken wel een keertje raak. Dat houdt het in elk geval uitdagend.

Bijna een halve meter aan baars in volle oorlogskleuren!

We laten ons verrassen

Zoals gezegd zijn er in tegenstelling tot eerdere jaren geen “zekerheidjes”. Geen stekken die het altijd goed doen en geen technieken die gegarandeerd vis opleveren. Het is zoeken, testen en experimenteren geblazen. Ook de komende weken, waarin gidsdagen op meerval en roofvis zich afwisselen met “eigen” visdagen op meerval. Het wordt weer een jaar van nieuwe lessen, teleurstellingen en euforische momenten op het water, en ik kijk er weer naar uit die met jullie te delen!

Wil jij in het nieuwe jaar eens de extreme spanning en de brute dril van het meervalvissen ervaren, of kans maken op het vangen van meerdere soorten roofvis op één dag? Kies dan jouw favoriete arrangement in de online boekingsagenda.

Tot in het nieuwe jaar!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger