Materieel is alles

De zaken goed voor elkaar

Waltijd

De afgelopen vier dagen hadden door een verschuiving in de agenda, een niet geboekte beschikbare dag en twee vooraf ingeplande vrije dagen een zeldzame vierdaagse aan wal. Het is de afgelopen tijd behoorlijk druk geweest, dus er lagen heel wat klusjes op het droge te wachten. Door de twee extra vrije dagen had ik daarvoor wat meer lucht in de agenda, en dat is ook wel eens prettig. Daarnaast was ik ook wel even aan wat broodnodige rust toe, want we zijn na de Predatortour meteen weer vol doorgegaan met gidsen, terwijl de frustratie over de afloop daarvan nog allesbehalve verwerkt was. Kortom, de rust was echt even nodig, en we zijn vandaag alweer een stuk meer ontspannen te water gegaan dan afgelopen week..

Toch ben ik de afgelopen dagen nog best druk bezig geweest, want er was nogal wat te doen. Naast de vervanging en inbouw van wat kapotte zaken aan de boot, wilde ik ook weer even mijn gezicht laten zien bij mijn samenwerkingspartners. Want zonder hen ben ik nergens. Dus weer even langs bij van Pelt Hengelsport om bij te praten, en bij BatteryLabs in Katwijk om naast bij te praten ook mijn Lithium-accu te laten upgraden naar de nieuwste MegaUMPF2 met Bluetooth en IP67 waterdichte behuizing. Een hele verbetering, want nu kan ik vanuit huis zien hoe vol de accu is, en hoef ik me geen zorgen meer te maken over waterschade.

Gewoon de beste accu’s op de markt. Punt uit.

In combinatie met de geweldige Orka Blackfish en de beresterke Yamaha F100 motor, aangevuld met de Minn Kota Ulterra en de Garmin LiveScope hebben we hiermee toch wel een werkplatform om apetrots op te zijn! Want juist onder zware omstandigheden ben je als gids best blij met een boot en motorcombinatie die altijd een ruime reserve over heeft. Wel zo veilig op het grote water!

Weer een drukke periode voor de boeg

En die zware omstandigheden zullen we de komende tijd nog vaak gaan moeten trotseren, want ook de late herfst is weer goed gevuld met gidsdagen. Waar in eerdere jaren de grote drukte eind oktober wel een beetje stokte, zit dit jaar ook november al helemaal vol, en beginnen december en januari zich ook al aardig te vullen. Mocht je er de komende periode er nog een dag met me op uit willen, adviseer ik om snel je dag te boeken. Want we zitten wat mij betreft qua visserij nu in de mooiste periode van het jaar.

De wintermigratie is nu volop aan de gang, en het is zaak om goed de locatie van de aasvis te blijven volgen. Met het nu snel zakken van de watertemperatuur zal de aasvis zich weer massaal in de beschutting van de Biesbosch gaan verzamelen, en de rovers volgen automatisch. We weten na al die jaren precies waar we in deze prachtige tijd moeten zijn, en we kijken er weer naar uit om onze shads en fireballs weer vol verwachting in de bundel van de LiveScope te hangen!

Eerdere winters leverden altijd meerdere specimenvissen op, en het is natuurlijk weer afwachten wat deze winter voor vangsten gaat brengen.

Maar aan het materieel zal het niet liggen!

Goed weekend!

PS: Gratis een handige lijst met digitale tools voor jouw kantvisserij downloaden? Kijk hier eens!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger