Op naar Avernakø!

Zin in weer een mooi avontuur!

Terwijl ik dit schrijf heb ik zojuist mijn koffer ingepakt voor de aankomende persreis voor Beet naar het Deense Fyn, het welbekende zeeforelparadijs met zijn talloze eilanden. Vannacht om twaalf uur vertrekken Beet-collega John Huusen ik met de auto die kant op, en om 10 uur de volgende ochtend worden we verwacht bij de ferry vanaf het vasteland in Faaborg naar het vrijwel onbewoonde eiland Avernakø. Naar het schijnt één van de allerbeste plekken te wereld voor het vangen van zeeforel. Ik kan niet wachten! We gaan ons daar vier dagen lang onderdompelen in ongerepte natuur, en onze stinkende best doen om een paar van die zilveren pijlen aan de haak te slaan (en natuurlijk op beeld te zetten).

Avernakø blijkt bekend te staan om zijn grote variatie aan stekken. Rotsen, kliffen, zandstranden en de door zeeforelvissers zo vurig gewenste “luipaardbodem” (een bont geheel van wierbedden en open plekken) zijn allemaal aanwezig daar, dus keus genoeg zou je zeggen. Daarnaast heeft het eiland slechts 110 inwoners, dus het zal ondanks de druk om vis te vangen ook zeker een rustgevende ervaring gaan worden. Een flink contrast met mijn gidsdagen op de rivier, waar je continu op je hoede moet zijn voor de drukke beroepsvaart. Vind ik wel even lekker eigenlijk..

Gaat het ons lukken?

Nu staat zeeforel nou niet bepaald te boek als de makkelijkste vis om te vangen. Integendeel. Het is de vis van de tienduizend worpen. En al die tienduizend worpen moet je volledig geconcentreerd zijn, want de aanbeten zijn razendsnel, en komen uit het niets. Het is daarom dat we al in het holst van de nacht gaan rijden, want we willen echt de maximale vistijd kunnen benutten. Ben je benieuwd naar het uiteindelijke resultaat van onze trip? Neem dan hier een abonnement op Beet, of koop het nummer in de losse verkoop!

Korte vakantie

Na deze trip is het even tijd om alle visspullen uit de handen te laten vallen, en ga ik met vrouwlief Cindy lekker een midweekje naar het mooie zuid-Limburg. Wandelen, wijntjes drinken en lekker eten, in elk geval alles behalve vissen. En dus ook even een weekje geen blog. We pakken het weer op zodra we weer aan het gidsen zijn geslagen na de vakantie.

Er zijn nog een klein handjevol dagen beschikbaar in topmaand voor grote snoek oktober. En het worden er rap minder. Wil jij nog werpend op de ondieptes kans maken op die dikke metervis bij mij aan boord? Boek dan hier jouw gidsdag!

Fijne woensdag!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger