Vi ses!

Even afschakelen

Na wederom een geweldige gidsweek, met bizarre vangsten qua aantallen is het voor mij even tijd om af te schakelen. De aankomende week staat nog volop in het teken van het vissen, met morgen de bellyboat-dag van Hengelsport Zaltbommel aan de Zandmeren in Kerkdriel, waar ik met een gemotoriseerde Black Cat Battle Boat aanwezig zal zijn voor proefvaren en informatie. Daarna stap ik samen met Beet-collega John Huussen in mijn nieuwe bus voor de gave persreis naar Avernakø in Denemarken, op jacht naar de illustere zeeforel op dit vrijwel onbewoonde eiland. Aangezien ik zelf een jaartje in het Deense Viborg heb gewoond, beheers ik de taal nog best goed, dus een mooie gelegenheid om mijn Deens weer een beetje te onderhouden.

Maar na thuiskomst van dit avontuur ga ik bewust even een weekje alles qua vissen uit mijn handen laten vallen, en trek ik me met Cindy een weekje terug in de zuid-Limburgse heuvels. Want dat is even nodig. Dit seizoen is tot dusverre mijn drukste ooit in mijn inmiddels alweer achtjarige bestaan als fulltime visgids, en in tegenstelling tot vorig seizoen, wat eerlijk gezegd mijn slechtste ooit was, heb ik nu wél de vinger achter de juiste aanpak gekregen. Dat heeft geresulteerd in geweldige vangsten, zowel qua aantallen als in formaten. En dat leverde natuurlijk weer steeds meer boekingen op. En nogal wat tunnelvisie bij mezelf.. Hoe beter het ging, hoe meer ik erop ging focussen, en hoe minder ik aandacht gaf aan andere belangrijke zaken in mijn leven. Het is nu eenmaal de aard van het beestje. Daarom dus even een geforceerde stop van twee weken, want ook oktober zit alweer zo’n beetje vol met gidsdagen.

Op naar het najaar!

Met deze nogal afwijkende zomer in het achterhoofd, met al die geweldige vangsten, kijk ik natuurlijk bijzonder uit naar de visserij in het najaar. Eerdere jaren was de periode van half september tot half november zo’n beetje de beste tijd van het seizoen, en aangezien ik wel durf te stellen dat dit in mijn carrière het beste seizoen ooit is tot nu toe, koester ik best hoge verwachtingen eigenlijk. We gaan snel zien of die verwachtingen terecht zijn geweest, want ook in die periode vaar ik zoals gezegd weer dagelijks uit met mijn gasten. De vissen hebben in elk geval twee weken hun verdiende rust gehad van me, dus ook die kunnen weer even op adem komen 😉

Tot die tijd zeg ik vi ses! (Deens voor tot ziens), en ik zie jullie in de tweede helft van het seizoen!

Ook eens mee om de gave najaarsvisserij te ervaren? Boek dan hier jouw dag bij mij aan boord!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger