De monsters blijven komen!

Groter en groter

Deze week heb ik slechts één visdag mogen verzorgen, aangezien ik nogal wat andere verplichtingen had die flink opstapelden. Ben dus vooral erg druk geweest met andere zaken, zoals het eerste artikel voor Beet editie 8 schrijven, met de auto terug naar de garage om de airco te laten repareren, vissen met mijn neefje Aaron en een heleboel administratieve zaken. Dus van die gidsdag hing het hele weeksucces nogal af.. Mijn Belgische gasten wilden graag wat opsteken over stekkeuze en vistechnieken voor het roofvissen, en ook zij werden niet teleurgesteld. Met snoek, baars en snoekbaars in dubbele cijfers gingen de mannen aan het einde van de dag weer met veel nieuwe kennis het water af, en dat werd nog bekroond met een 1.10 meter riviersnoek die zich in een klein shadje, bedoeld voor snoekbaars vergiste! Alweer de 5e 1.10+ snoek van de afgelopen weken, dus we mochten over de formaten dan ook niets klagen!

Blije gasten

Vandaag was ik samen met mijn vismaat Joris weer eens zelf op pad. We hadden al maanden niet meer samen gevist, want we hebben het allebei erg druk. Daarom besloten we vandaag niet voor de XL-formaten te gaan, maar er gewoon voor te zorgen dat we lekker veel beet zouden krijgen. En dat is gelukt! Ondanks dat we de meeste aanbeten niet konden verzilveren, hebben we ons dik in de dubbele cijfers gevist vandaag, en wanneer alles had blijven plakken had het werkelijk een monsterscore geweest qua aantallen! Vanochtend bij de helling kwamen na ons twee mannen aangereden die enkele weken eerder met me waren mee geweest, en nu met hun eigen boot hun geluk gingen beproeven in de Biesbosch. Ze hadden goed naar me geluisterd die dag, want waren bij Hengelsport Zaltbommel langs geweest om precies die kunstaasjes te halen die we die -succesvolle!- dag hebben gebruikt. En dat heeft de mannen geen windeieren gelegd, want aan het eind van de ochtend kreeg ik een appje van de mannen dat ze op onze eerdere stek een snoek van maar liefst 134 centimeter (!!!!) hadden gevangen! Da’s maar vier centimeter onder het Nederlands record, en een bewijs dat de Biesbosch toch wel een verdomd goed viswater is!

Mooie herinneringen

Komende zondag zul je me bij wijze van uitzondering ook in de Biesbosch tegen gaan komen. Hoewel ik nooit gids op zondag, ga ik deze dag weer onvergetelijke herinneringen met mijn vader maken in het gebied. We zien wel wat er gaat bijten, want dát ze gaan bijten is wel zeker! We gaan nu namelijk dé beste periode van het hele roofvisseizoen in: het najaar. En het najaar lijkt dit jaar wel eerder te beginnen dan ooit tevoren! Zo tot een beetje half november kun je de komende weken vaak weinig fout doen. De vis is gretig, en wil zich volvreten voor de winter. Ik kijk dan ook uit naar de gidsdagen in die periode!

Wil jij nog profiteren van de najaarsvisserij bij me aan boord? Voor september moet ik je inmiddels teleurstellen. Die maand is tot de nok toe gevuld inmiddels. In oktober en november zijn er nog wel wat plekken, maar het begint zich inmiddels aardig te vullen. Wacht dus niet te lang, en boek jouw najaars-gidsdag hier!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger