Noodzakelijk kwaad

Ik begin maar met het slechte nieuws

Toen ik de huidige Orka Blackfish aanschafte, alweer drie jaar geleden, heb ik een kleine tariefsverhoging voor mijn diensten toegepast. Nu, drie jaar later ben ik genoodzaakt dat weer te gaan doen. Niet omdat ik dat zo nodig wil, maar omdat dat nodig is. Het zal niemand verbazen dat alles behoorlijk duurder is geworden (denk aan de kosten voor het traileren, het onderhoud van mijn materieel en vooral mijn grootste kostenpost: brandstof). Daarnaast hebben we in die drie jaar nogal wat geïnvesteerd in de ultieme visboot: er kwamen 40 paardenkrachten bij, de LiveScope werd geüpgraded en er kwam een tweede scherm met het fameuze PS30 Panoptix systeem erbij. En dan heb ik het nog niet over de prachtige Vanclaes trailer. Kortom: ik heb letterlijk vele duizenden euro’s gestoken in het ultieme materiaal om de gasten een perfecte visdag te bezorgen. Daarnaast ben ik zelf ook weer drie jaar lang gegroeid in mijn kennis en skills in die tijd, en dat betaalt zich uit in geweldige vangsten voor de gasten. Ik denk dat ik de afgelopen weken voldoende kapitale vissen heb kunnen posten om die stelling te staven. Per aanstaande zaterdagavond pas ik dus een inflatiecorrectie van ruim 10% toe op mijn tarieven. Wil je de komende tijd nog mee voor de oude prijs? Dan heb je dus nog vandaag en morgen om een dag of dagen te plannen in de online agenda. Dat kan overigens ook ver in het vooruit. Daarnaast stop ik ook per heden met de driemansboekingen. Met drie man aan boord ben ik in mijn ogen te beperkt in de toe te passen vistechnieken, en is het gewoon te vol aan boord. Voortaan dus maximaal twee gasten.

Kapitale vissen

Ben je er nog? Mooi! Dan nu vrolijker nieuws 😉 Want wat zijn er de afgelopen weken weer een kapitale vissen aan boord gekomen! Ineens stegen de temperaturen flink, waardoor de stekken en technieken die eerder goed werkten de prullenmand in konden. Zoeken en experimenteren dus, zoals eigenlijk altijd. En uiteindelijk kon ik er de vinger achter krijgen, wat de afgelopen week een aantal geweldige metersnoeken heeft opgeleverd, waarvan ik zelf de grootste mocht vangen tijdens een reportagedag met mijn Beet-collega John Huussen. Dit monster tikte bijna de 1.20 meter aan, en leverde een geweldige dril op aan de lichte spinhengel! Daarnaast vielen ook mijn gasten met de neus in de boter met meerdere metersnoeken tot wel 1.10 meter. Na een aantal taaie dagen en dus het veranderen van de tactiek komt ook de snoekbaars weer massaal aan boord. Het blijkt echt een kwestie van exact in het juiste getij op deze soort te gaan vissen, en in dit korte bijtmoment van slechts zo een twee uurtjes blijken ze echt achter elkaar aan boord te komen. Helaas niet de monsterformaten die we eerder vingen, maar toch prachtige sport aan de lichte verticaalhengels!

Op naar het najaar!

Zo langzamerhand laten we de zomer alweer een beetje achter ons, want er staat voor de komende week gelukkig weer wat koeler weer op de rol. Dat maakt het leven alweer een stuk makkelijker. En dus kijken we alweer vooruit naar het najaar; een periode waarin je vaak weinig fout kan doen, want bijten doen ze dan toch wel. Bij het zakken van de watertemperatuur gaat vaak de knop om bij de rovers, en worden ze veel minder terughoudend dan ze nu zijn. Voor mij is dit dan ook het moment om te gaan experimenteren met alternatieve vistechnieken. Twee jaar geleden ontdekten we zo de enorme vangkracht van de chatterbaits, die ook nu nog vaak de doorslaggevende factor blijken te zijn op taaie visdagen. Ook de Carolina Rig, twitchbait en het klassiek verticalen gaan de komende tijd de volle aandacht krijgen. Hoe meer lonende technieken in het portfolio, hoe beter, en de komende periode wordt de uitgelezen kans om deze grondig uit te proberen!

Wil jij nog voor de oude prijs mee in deze periode? Boek dan voor zaterdagavond 1800H nog jouw dag in de online agenda!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger