Wat een week!

Moe maar voldaan!

Normaal probeer ik altijd consistent te zijn met mijn blog op vrijdagochtend, maar deze week zat zo bizar vol met visdagen en werk voor Beet dat ik het helaas een dagje later moet aanleveren. En ook na nog eens flink te hebben uitgeslapen, want ik was gisteren na de laatste gidsdag werkelijk kapot. Maar wat heb ik weer genoten van een werkelijk geweldige week op het water! Na onstuimige weken qua weer kwamen we eindelijk in wat rustiger vaarwater, en dat toonde zich in de activiteit van de vis! Elke dag leverde volop vangsten op, met meerdere metersnoeken en baarzen rond de halve meter! Slechts de snoekbaars was een beetje de dissonant van de week, want die wilde erg slecht bijten. Best frustrerend om tientallen grote vissen op het scherm naar je shad te zien stijgen, zonder aan te bijten.. Maar zoals gezegd maakte de overvloed aan snoek en baars dat euvel meer dan goed.

Leuke hereniging

Afgelopen dinsdag vond er nog een bijzondere hereniging aan boord plaats: een aantal jaar geleden mocht ik in de show van Roelof Hemmen op BNR Nieuwsradio vertellen over mijn passie voor het vissen, en hoe ik daar mijn brood mee probeer te verdienen, en sinds die tijd hebben we eigenlijk altijd wel contact gehouden via LinkedIn. Nu, jaren later en met een rare coronaperiode tussendoor, was Roelof samen met zijn goede vriend Hans eindelijk bij me te gast aan boord. Het werd een gezellige dag met goede vangsten en mooie gesprekken. We zien elkaar snel weer terug voor een herhaling. Ook kreeg ik kleine maar bloedfanatieke visser Sam aan boord. Sam volgt me al een hele poos, en zijn droom was om eens een dagje mee te gaan. Best een uitgave natuurlijk, maar uiteindelijk wist hij zijn ouders te vermurwen om het als verjaardagscadeau te krijgen. En wat voor cadeau werd het! Met een snoek van 102 en 95 centimeter wist hij zijn PR behoorlijk scherp te stellen, en dan hebben we het nog niet over de baarzen.. Moeder Karin was gezellig mee, en wist aan het einde van de dag nog haar eerste snoekbaars ooit te vangen. Missie geslaagd dus!

Korte septembermaand

Met een volledig gevulde agenda in augustus is het alweer tijd om vooruit te kijken naar topmaand september. Afhankelijk van het weer begint dan vaak al het grote volvreten voor de winterperiode bij de roofvis, wat deze maand (in combinatie met het vaak mooie weer) zeer interessant maakt. Helaas heb ik in die maand slechts twee weken voor het gidsen beschikbaar. Voor Beet moet ik namelijk weer op reis, ditmaal naar het mooie Denemarken, om daar een reportage te verzorgen over het vissen op zeeforel. Daarnaast gaan mijn vrouw en ik nog op een korte vakantie. Mocht je die maand nog graag mee willen, zou ik adviseren om snel je datum te reserveren. September staat namelijk jaarlijks garant voor een geheel gevulde agenda.

Boek hier jouw visdag met 100% vangstgarantie!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger