Terug op aarde

Even afkicken

Wat zijn we de afgelopen weken verwend met geweldige vangsten. Twee meterplus snoekbaarzen, metersnoek en grote baarzen: Ze kwamen allemaal aan boord. Onvergetelijke vangsten die de gasten nooit meer gaan vergeten. Helaas was het de afgelopen week een ander verhaal. De terugkeer van het zomerweer wat we vandaag beleven ging met nogal wat hickups, waardoor we te maken kregen met vier seizoenen in een week. Van stortbuien tot windkracht zes; we kregen het allemaal over ons heen deze week, en de vis reageerde daar ook op. Het ‘hoogtepunt’ was gisteren. Ineens viel de wind die al de hele week stond te blazen weg, en steeg de luchtdruk enorm. Het leverde een dag zonder een enkele aanbeet op, en dat is al lang geleden! En gezien het feit dat de rivier letterlijk klotste van alle rondrazende visboten vermoed ik dat dit niet alleen bij ons het geval was..

Taaie boel

Kortom, het was een taai weekje. En het frustrerende aan het vissen met de LiveScope is dat je de grote vissen gewoon ziet liggen, en wat de reactie op het aangeboden kunstaas is: even omhoog komen, neus er tegenaan en weer snel afzakken. Het was in 99% van de gevallen de reactie van de snoekbaarzen en meervallen. De enige vis die eigenlijk wel normaal beet was de snoek, maar zelfs die was gisteren niet meer tot een aanbeet te verleiden. En reken maar dat ik de hele trukendoos qua vistechnieken en stekken heb opengetrokken! We moesten zelfs tussentijds bunkeren om niet met een lege tank te eindigen, want ik heb letterlijk alle hoeken en gaten van mijn enorme visgebied geprobeerd. Tevergeefs.

Stabiel weer

Voorlopig lijkt het erop dat we in elk geval de komende week te maken krijgen met stabiel zomerweer, en dat is over het algemeen gunstig voor de vangsten. En ook aankomende week zitten we weer elke dag op het water, dus laten we maar hopen dat we deze schandvlek snel kunnen uitwissen. De vorige warme periode in juni leverde dagelijks dikke baarzen op, en die heb ik inmiddels ook al een paar weken niet gezien. Die zijn weer van harte welkom aan boord, want het is en blijft de mooiste vis die er op de Nederlandse wateren rondzwemt, met zijn knalrode vinnen en trotse hanenkam!

We gaan het maar weer zien wat de komende week brengt. Augustus zit inmiddels alweer helemaal vol, maar wil jij in september eens opstappen? Boek dan hier jouw dag in de agenda!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger