We zijn er weer!

Weer aan de slag

Iets later dan normaal weer mijn eerste blog voor de tweede seizoenshelft, na een welverdiende korte vakantie en een paar dagen reportage voor Beet in Denemarken. We zijn inmiddels alweer de eerste week volle bak aan het gidsen, en ook morgen mag ik de boot nog aankoppelen. De twee weken zonder gidsdagen hebben me goed gedaan! Het was ook wel enorm druk sinds de seizoensopening, en daar ben ik natuurlijk dankbaar voor! En de drukte gaat voorlopig door, want ook oktober en november zitten alweer aardig vol inmiddels.

Moeilijke week

Deze week was best een lastige eerlijk gezegd. De weken voor mijn vertrek naar Denemarken was het zo makkelijk. We vingen bijna elke dag metersnoeken, en in de middag verplaatsten we ons naar de woest stromende rivier om daar dik dubbele cijfers aan snoekbaars te vangen. Helaas is de rivier deze week gestopt met stromen, en dat maakt de visserij een stuk moeilijker. Ook de snoek is minder actief geworden heb ik gemerkt. Geen man over boord, want met doorzetten hebben we ook deze week weer prima vangsten mogen bijschrijven. Het was gewoon net wat harder werken dan voorheen. Niks mis mee.

Het water koelt af

Inmiddels gaan we duidelijk het najaar in. In de ochtend rook ik mijn sigaartje in de achtertuin alweer in het pikkedonker, en ook de avonden worden alweer korter. De aftrap van meestal een mooie periode in het roofvissen: de vis vreet zich vol voor de winter, en laat zich dan weer net wat makkelijker vangen. Het is ook weer een periode van het opnieuw leggen van de puzzel. Waar zitten ze? Wat willen ze? Hoe migreren ze? Altijd een mooie uitdaging! Gelukkig zit ik ook in oktober elke dag met mijn gasten op het water, dus kunnen we de migrerende vis goed volgen. Zo houden we de vinger aan de pols wat de wintertrek betreft. En wat op deze dagen ook prachtig is: elke dag jaagt de visarend vlak voor onze neus fanatiek op onze stekken, om zo de vetreserves aan te vullen voor de trek naar Afrika die binnenkort gaat plaatsvinden. Wat een imposant schouwspel wanneer deze prachtige roofvogel keer op keer het water in duikt!

Wil jij nog mee in het najaar? Dan is het nu wel een beetje tijd om in actie te gaan komen, want de agenda is alweer bijna vol. Boek jouw dag bij mij aan boord hier!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger