Muppetshow

Lastige omstandigheden

De afgelopen week kregen we letterlijk elke dag te maken met andere omstandigheden. Hadden we de eerste gidsdag de hele dag stortregens, werd de tweede weer een dagje van het trotseren van de harde wind en op dag drie zakte de buitentemperatuur met maar liefst tien graden. En de volgende uitdaging staat alweer voor de deur, want op maandag draait de wind ineens naar het oosten. Daar gaan ze vaak ook niet beter van bijten.. Toch mogen we over de aantallen vis deze week beslist niet klagen. We hebben eigenlijk elke dag wel in de dubbele cijfers gevist, en dat is onder zulke omstandigheden geen klagen!

De formaten vielen echter een klein beetje tegen. Veel kleinere snoek en ook veel kleine baars zag de binnenkant van de boot, en ook op de rivier konden we de mooie formaten snoekbaars van enkele weken geleden niet meer vinden. De paar visjes die er nog aan boord kwamen waren vrijwel allemaal ondermaats. Desondanks kwamen er nog wel een paar betere snoeken aan boord, van zo’n 80-90 centimeter, en zelf mocht ik gisteren mijn eigen PR baars evenaren met een unit van 52 centimeter. Een evenaring, en geen verbetering, dus de whisky bleef benedendeks. Een prachtige afsluiter van een moeilijke week

De visserij staat op punt van veranderen

Zoals het er nu naar uitzet houden de lagere buitentemperaturen aan, en blijft de wind voorlopig uit het oosten waaien. Dit betekent dat de visserij nu snel zal gaan veranderen. Op de diepere stekken zie ik de eerste aasvis zich al verzamelen, en dat zal de komende tijd steeds sneller gaan. En de rovers volgen uiteraard. Daarnaast staan er ook nog gewoon planten en plantenresten op het ondiepe, dus wanneer er even een zonnetje op de zandbanken schijnt, en de boel een beetje opwarmt, is het nog steeds lonend om de kunstaasjes daar overheen te laten zwemmen. Kortom: de komende weken wordt het weer veel zoeken en kilometers varen. Tot we ook weer de vinger achter de late najaar- en wintervisserij hebben gelegd.

Met name in de komende twee, drie weken zal er een heleboel gaan veranderen wat de verblijfplaats van de roofvis betreft, en ook het aasgedrag zal zich met de nu snel zakkende watertemperatuur weer gaan aanpassen. Vaak komt er dan even een enorme piek in de bijtlust van de roofvis, want deze wil zich volvreten voor de naderende winter. Een week of twee, drie kun je dan heel weinig fout doen, maar daarna wordt het zoeken geblazen. Dit wordt echter wél de periode dat de vissen op hun mooist zijn! Dikke, kogelronde baarzen, moddervette snoeken en snoekbaarzen die op de top van hun gewicht zijn. Het levert altijd weer de mooiste foto’s op!

Ben jij niet bang voor een beetje kou en een beetje uitdaging? Boek dan jouw gidsdag in de koude helft van het seizoen hier!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger