Snoek in de hand!

Home/blog, Uncategorized/Snoek in de hand!

Snoek in de hand!

Wind op de kant, snoek in de hand!

Vorige week schreef ik dit blog in onze achtertuin, in een stralend zonnetje. Vandaag zit ik met de laptop aan het kookeiland, terwijl de druilerige regen uit een loodgrijze hemel neerdaalt. Maar we klagen niet!

We hebben de afgelopen week, na de weersomslag namelijk geweldige visdagen gehad! Hoe harder het waaide, hoe gretiger de vis leek! En in de bulderende wind komt de Orka helemaal tot zijn recht! Ik blijf me verbazen over de stabiliteit van dit platform onder ruwe omstandigheden, waarbij we op open water met windkracht 5 vrolijk onze vissen konden vangen.

Alleen de zaterdag was een dissonant. Ineens was de wind verdwenen, en was er weer sprake van prachtig zomerweer. Het had gelijk effect op de bijtlust van vriend snoek, die de kaken opzichtig op elkaar hield, zelfs op stekken waar we eerder nog dubbele cijfers vingen. Het verplichtte me die dag tot het vervelende werk, namelijk trollen. Dit leverde uiteindelijk nog vier mooie vissen op.

Gelukkig is het typische herfstweer weer teruggekeerd, en daarmee ook de goede snoekvangsten. Toch is dit geen herfst zoals eerdere jaren. In de Biesbosch zwemt nog zo ontzettend veel speldaas rond, dat groot kunstaas gewoon genegeerd wordt. Daarom vallen we nog steeds terug op de kleine chatterbaits, eigenlijk een typisch voorjaar- en zomeraasje.  Deze worden nog steeds gretig gegrepen! Ook valt op hoeveel jonge futen, meerkoeten en zwanen er nog ronddobberen in het gebied. In oktober!

Waar de septembermaand vroeger dé topmaand voor snoek was, is dit duidelijk verschoven naar oktober/november. Wie nog durft te beweren dat het klimaat niet verandert is echt de realiteit uit het oog verloren..

Maar ook in deze verlate herfst gaan we weer volop genieten van de harde aanbeten, de vele volgers en de actieve, werpende visserij!

Ga je mee?

PS. Alvast wat voorpret? Download gratis 10 tips voor kanjerbaars!

Recente blogs van Johan

Bekijk het volledige blog overzicht

Visgids Biesbosch op YouTube

Bekijk meer YouTube video’s

Reviews van onze gasten

Richard Groenewegen

Richard Groenewegen, ving bij ons zijn eerste meerval

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Bekijk meer reviews
Amir Malbougat

Amir Malbougat, ving alle soorten bij ons aan boord

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Bekijk meer reviews
Rutger Tegelaar

Rutger Tegelaar, ving de ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Bekijk meer reviews
Door |2020-09-28T07:33:42+00:00september 28th, 2020|blog, Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Snoek in de hand!

Over de auteur: