Tijd voor de diehards

t’is weer voorbij, die mooie zomer

Terwijl ik dit schrijf op mijn vrije dinsdag, schijnt het zonnetje nog hoog aan de hemel. Met de laatste heerlijke nazomerdagen achter de rug, waarbij we behoorlijk vol hebben gezeten met zonovergoten gidsdagen, kijken we vooruit naar een flinke verandering de komende tijd.

Wanneer jullie dit blog op vrijdagochtend lezen, zitten de gasten en ik waarschijnlijk dik ingepakt de elementen te trotseren op het water. Op moment van schrijven kan ik me er nog weinig voorstelling bij maken, met de fluitende vogeltjes in de zonnige achtertuin, maar langdurig guur weer is op komst. En dat betekent ook een verandering voor mij als ondernemer in hoe ik mijn dienst vorm ga geven de komende periode.

Een groot voordeel is dat de watertemperatuur nu eindelijk significant gaat dalen. Het startsein voor de rovers om zich eens even lekker vol te gaan vreten voor de winter, met vaak uitstekende vangsten tot gevolg. Je lijkt in deze periode weinig fout te kunnen doen, en dat duurt zomaar tot half november. Tot die tijd is het lekker gooien met groot rubber, en na de soms loeitaaie visserij tijdens de hitte is dit wel weer een verademing.

En na deze periode, tijdens de echt koude maanden schakelen we weer over naar de (doodaas-) visserij op grote snoekbaars. Immers, de Biesbosch biedt een prachtige overwinteringsplek voor de grote snoekbaarzen van Nieuwe Merwede, Hollands Diep en Amer. Tijdens voorgaande jaren hebben we met de grote spieringen en voorns aan de dropshot en fireball prachtige exemplaren kunnen vangen, en dit is een visserij waar ik echt naar kan uitkijken: De vissen die zich onbespied wanen, maar duidelijk zichtbaar zijn op de LiveScope, die richting het aasvisje sluipen, de subtiele tik op de top en het aanslaan op een flink gewicht: Het is supergaaf!

Maar toch zal ik die heerlijke zomervisserij weer gaan missen..

Het in een razend tempo afwerpen van kilometers aan plantenbedden met de snelle chatterbaits, en bij een aanbeet gelijk de boot op spotlock rammen om de stek uit te kammen, het vissen in t-shirt en het koude pilsje met de gasten op het terras in de haven na afloop van de dag; het maakte het vissen wel tot een heerlijke activiteit, ondanks de vaak taaie momenten midden op de dag. Daarnaast mochten we ook enorm veel nieuwe gasten verwelkomen, die wat minder ervaring met sportvissen hadden. Een logisch gevolg van alle coronamaatregelen, waarbij men naar vertier in eigen land zocht.

Een compleet ander publiek dan de vaak geoefende (met name Vlaamse) vissers die daarvoor voor het leeuwendeel van mijn klandizie zorgden. Zullen deze nieuwe gasten ook bij miezerige regen en een stevige, koude zuidwester aan boord stappen, ondanks het feit dat de vangsten in die tijd waarschijnlijk veel beter zullen zijn?

Het is aan mij om ze daarvan te overtuigen, en dat betekent weer volop vangsten posten in deze mooie periode.

En wil je alvast wat voorpret? Download dan hier gratis mijn ebook “Tien Tips voor Kanjerbaars”.

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger