Vieze vissies

Stinken als een bunzing

Met het langzamerhand intreden van de winter hebben we de actieve, werpende visserij alweer een poosje on hold gezet. De daling van de watertemperaturen maakt de vis weer traag, dus we zullen wat van het gaspedaal af moeten om goede resultaten te behalen. De laatste visdagen hebben we op deze manieren toch best wat successen mogen vieren, dus de bestelling bij Aasvis.nl is weer gedaan voor nieuwe zandspiering en voorn. De tijd en zin ontbreken me een beetje om zelf met een hengeltje achter aasvis aan te gaan, en hoewel ik zeker weet dat verse visjes nog beter vangen dan diepvries doen we het er maar mee.

Fireball

Waar we vorige winter echt enorm veel succes hadden met doodaas aan de dropshot, wil dat deze winter nog niet echt loskomen. Het lijkt wel of die fuckers de truc doorhebben.. De presentatie aan de fireball loopt nu een stuk beter, waarbij ook blijkt dat de vis wel een eindje wil “stijgen” om de aasvis te komen halen. Bijkomend voordeel is dat je met deze presentatie, zeker in de bundel van de LiveScope een stuk minder snel vast aan de bodem zit. En natuurlijk blijft het een gaaf gezicht om de rovers op het scherm naar je aas te zien stijgen! Het is met deze visserij zó belangrijk om bij een aanbeet even de reflex te onderdrukken om meteen aan te meppen, want ik heb gemerkt dat je veel vaker raak slaat wanneer je een paar seconden wacht met aanslaan. Ze laten het visje toch niet los.

Meuren

Waar deze technieken zeker prima vangsten opleveren, zit er wel een nadeel aan: Alles wat je in je handen hebt meurt als een bunzing na verloop van tijd. Of het nou de neopreen handschoenen zijn die ik tijdens snelle verplaatsingen draag, het stuur van mijn auto of mijn gore-tex pak; aan alles hangt de smerige lucht van dode vis.. Zelfs aan mijn handen hangt 24/7 de zweem van zandspiering, ondanks dat ook ik op advies van onze Minister-President mijn handen “stuk was”, en na elke gidsdag een lange, gloeiendhete douche pak om de kou uit mijn botten te krijgen.

Nog leuker wordt het wanneer er aasvisjes door de boot gaan slingeren. Die weten zich op de gekste plekken aan boord te verstoppen, om hun aanwezigheid pas een week later kenbaar te maken met de geur van rotte vis wanneer ik s’ochtends de deuren van het boothuis opentrek. En als je me een beetje kent, weet je dat ik vis zo ongeveer het goorste vind wat er op deze planeet voorkomt. Met de rillingen op mijn rug herinner ik me nog de dag dat ik middels de kieuwgreep de 1.11 snoek van de gast van die dag landde, waarop deze me van top tot teen onderscheet! We hebben tijdens de rit naar huis alle ramen van de auto opengehouden. In november..

Chatterbaits

Ik kijk daarom, ondanks de mooie vangsten aan het doodaas toch weer erg uit naar de warmere periodes, waarbij we de vieze vissies weer gaan inruilen voor de -deze afgelopen zomer extreem succesvolle- chatterbaits! De mannen bij van Pelt Hengelsport konden de bestellingen van afgelopen voorjaar niet aan, want niet alleen kwam ik zelf wekelijks zo ongeveer de hele voorraad confisqueren; ook de gasten die die week waren meegeweest renden hierna meteen naar de winkel om hun eigen stash te scoren. Ik ga er dan ook vanuit dat de bestelling van komend voorjaar iets hoger gaat uitvallen, waarbij ik vooral hoop dat Zebco kan leveren ?

Maar tot die tijd hebben we nog de koude wintermaanden januari en februari, waarin we toch met de aasvissen aan de slag zullen moeten. Dus wil je me eens live met een vertrokken gezicht en al kokhalzend de darmen van een platgetrapt aasvisje uit het tapijt van de boot zien peuteren? Boek hier dan snel jouw winterse visdag! Je zult er geen spijt van krijgen. Is het niet vanwege de vangsten, dan wel van mijn leed..

PS: Geen zin in vieze vissies, maar wel in dikke baarzen? Download dan gratis mijn 10 tips voor kanjerbaars!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger