Terug naar normaal

Licht aan het eind van de tunnel

What a difference a year makes..

Met de komst van meerdere vaccins lijkt er zicht te zijn op een uitweg uit de coronacrisis, en hoewel we ons wat mij betreft als land moeten doodschamen dat we als laatste in de EU hiermee van start gaan, is er eindelijk licht aan het eind van de tunnel. Ondanks dat ik als fitte, gezonde kerel totaal niet bang voor het virus ben, zal ik de prik gaan halen zo gauw als dat mogelijk is. En ik moedig iedereen aan hetzelfde te doen! We willen immers de maatschappij weer opengooien, met inachtname van de lessen die we afgelopen jaren hebben geleerd.

Denk maar aan al die kantoormedewerkers die hebben geleerd dat ze helemaal niet met zijn allen in de file hoeven te staan, maar hun werk ook vanuit huis blijken te kunnen doen. Maar ook aan het feit dat fysieke fitheid en een gezonde vitamine D spiegel toch wel erg belangrijk blijkt te zijn. Een pleidooi voor het buitenleven dus, gevoerd door Moeder Natuur zelf.

Vissen als therapie

Hoewel de agenda nog steeds akelig leeg is momenteel, verwacht ik dat daar snel verandering in komt. Immers, we hebben allemaal gemerkt dat buitenactiviteiten bijdragen aan de geestelijke en fysieke gezondheid, en vissen is daarop geen uitzondering!

Zelf heb ik de afgelopen weken meer tijd dan anders gehad om alleen het water op te gaan, en die hebben we gebruikt om nieuwe stekken en technieken uit te proberen. Naast dat dit goed is gelukt, gaf dit me ook enorm veel rust in mijn hoofd. Wanneer je je overgeeft aan de natuur en de elementen verdwijnt stress en spanning als vanzelf uit lijf en leden. En dat gun ik de gasten de komende periode ook!

Gelukkig hebben we net als tijdens de eerste lockdown weer toestemming gevraagd en gekregen om met twee gasten te mogen uitvaren, dus we kunnen weer vrijwel als vanouds aan de slag.

Goede resultaten

De laatste weken van het jaar waren extreem uitdagend, met een flinke hoogwaterpiek die de Biesbosch in een troebele soep veranderde. Waar dit op de rivieren nog wel eens voor goede snoekbaarsvangsten kan zorgen, houdt ook deze soort hier in het gebied vaak de kaken op elkaar bij slecht doorzicht. Met een aantal zeer ervaren medevissers die ik aan boord had uitgenodigd hebben we de tanden daar flink op stukgebeten!

De eerste “echte” gidsdag van dit jaar profiteerden we hier echter van! Met de kennis die we in die voorgaande taaie sessies hebben opgedaan, en met het iets verbeterde doorzicht in het water konden we een prima dag noteren, waarbij beide gasten hun PR snoekbaars verbraken, en we voor de omstandigheden ook nog mooie aantallen vingen!  Opvallend was dat we in de ochtend alleen forse snoekbaarzen, en in de middag alleen maar snoek vingen. Daarnaast kwam er ook nog een flinke wolhandkrab aan boord. Kortom, resultaten waarmee we thuis mogen komen.

Perspectief in het nieuwe jaar

Gelukkig hebben we de kortste dagen weer achter ons gelaten, en kijken we alweer voorzichtig uit naar het voorjaar. En tot die tijd hoop ik op mooi rustig winterweer, in plaats van de harde wind en de slagregens die de kerstvakantie nogal verpest hebben. De Enkhuizer Almanak is daar in elk geval positief over..

Belangrijker is dat mensen het binnenzitten zo langzamerhand wel weer zat zijn, en we het materiaal tiptop in orde hebben gemaakt toen de rest op zijn handen zat. Zo zijn we helemaal klaar voor de aanloop die ik de komende periode weer verwacht, zodra de eerste spuiten gezet zijn.

Ik kijk dan ook uit naar weer een jaar met volop kansen, mooie samenwerkingen en natuurlijk memorabele vangsten!

Maak er een mooi jaar van!

PS: In dit nieuwe jaar meteen goed van start? Download dan gratis mijn 10 tips voor kanjerbaars!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger