Voorwaarts!

Focus op groei in alle aspecten

Een reflectie op een bewogen jaar

In de -op moment van schrijven- 47 jaar dat ik alweer op deze aarde rondloop kan ik me niet herinneren ooit een jaar als dit te hebben meegemaakt, en ik denk dat dat voor de meeste van de lezers geldt..

Van letterlijk de ene dag op de andere stortte de wereld zich in blinde paniek, en werd alles ineens anders. Dat dit desastreuze gevolgen voor enorm veel bedrijfstakken heeft gehad moge duidelijk zijn, en ik vrees dat velen hierdoor ten onder zullen gaan. Denk aan horecabedrijven, reisbureaus en wellicht zelfs luchtvaartmaatschappijen. Een bloedbad dat zijn weerga niet kent, en het is nog lang niet voorbij.

Dat geldt echter niet voor de buitenactiviteiten zoals vissen en varen!

Buitensport heeft juist door de lockdowns, en het bijbehorende binnenzitten een enorme boost gekregen dit jaar! En met name het sportvissen is daarin een opvallende uitschieter. Rij maar eens door een willekeurige binnenstad en kijk bij bruggen en grachten: Letterlijk overal staan knulletjes te streetfishen! Hengelsportzaken melden topverkopen dit jaar, en ook wij gidsen hebben het enorm druk gehad. Het leek wel alsof je er niets voor hoefde te doen; de gasten kwamen toch wel. En soms waren dit mensen die überhaupt nog nooit gevist hadden!

Kortom: Gouden tijden voor iedereen die “iets” in de hengel- of watersport doet.

Blijven ontwikkelen

Het enige gevaar dat in zo’n overvloed aan aanloop schuilt, is dat je gaat denken dat je het allemaal wel weet, en op je lauweren gaat rusten. De klant komt toch wel. Iets wat ik toch zo om me heen zie gebeuren her en der.

Zelf ben ik vooral extreem dankbaar voor de enorme kansen die dit jaar heeft geboden! Niet alleen konden we enorme stappen in het materiaal zetten, met als resultaat een droom van een boot met een beest van een motor, maar ook heb ik de kans gehad om uit eerste hand te leren van een expert als Bertus Rozemeijer. Ook de (ditmaal online) Predatortour was weer een mooie maar harde leerschool, die weer veel nieuwe kennis heeft opgeleverd.

Daarnaast is er in het late najaar voldoende gelegenheid geweest om zelf op onderzoek uit te gaan, en ik denk dat dat nog de grootste gamechanger qua competentie is geweest. In de stromende regen, wanneer gasten uitbleven of verzetten, ben ik dagenlang op pad geweest in een lege Biesbosch om stekken te zoeken waar de massa aan voorbijvaart, en niet zonder resultaat! We hebben weer tientallen geultjes, kuiltjes en randjes mogen waypointen, die vaak verrassende vangsten lieten zien! En juist in de vaak wat taaiere wintermaanden kunnen kleine, onbekende stekjes het verschil maken tussen een slechte dag of een topdag. Het was een avontuur op zich om met het zweet in je bilnaad door veertig centimeter water te varen, om te kijken wat er in die ene dode zijarm in het gebied te vinden was, en we hebben ons soms inderdaad met kunst-en vliegwerk weer van net iets té ondiep water af moeten duwen. Maar het was het allemaal waard!

Mooie vergezichten

Dit is het laatste blog dat dit jaar voor jullie schrijf, en hierna ga ook ik van de feestdagen met dierbaren genieten. Maar we kijken reikhalzend uit naar wat het nieuwe jaar gaat brengen! Er komt een mooie periode voor het roofvissen aan, en ook op zakelijk gebied zijn we met iets gaafs bezig. Ik hoop jullie daar in het eerstvolgende blog iets meer over te kunnen vertellen, maar dat hangt een beetje af van de snelheid van externe partners hierin. Het wordt in elk geval een uithangbord voor Nederland-visland, en we hebben hiervoor een aantal toonaangevende partners kunnen aansluiten bij ons concept!

Kortom: ook volgend jaar wordt weer een enerverend jaar, vol kansen, tegenslagen en mooie vangsten. Ik kijk er enorm naar uit!

Rest me niets anders dan je geweldige feestdagen, en een prachtig nieuw visjaar met veel nieuwe PR’s te wensen. We gaan elkaar ongetwijfeld tegenkomen op het water!

Goed weekend!

PS: In de kerstvakantie toch nog wat bijleren? Download dan gratis mijn 10 tips voor kanjerbaars!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger