Gaan we weer

Lockdown

Out of the blue

Het was natuurlijk te verwachten, gezien de oplopende besmettingscijfers van de laatste weken, maar het viel me toch rauw op het dak: In een extra toespraak vanuit het torentje legde onze minister-president ons een pittige lockdown op, die ons land nog nooit heeft meegemaakt. De pushmelding over deze toespraak kwam vanaf diverse nieuwsapps binnen aan boord, terwijl de gasten en ik een prachtige visdag beleefden, en ik wist gelijk hoe laat het was. We hadden iets soortgelijks immers al meegemaakt in maart..

Toen zat de timing behoorlijk mee, aangezien die lockdown grotendeels samenviel met de gesloten tijd voor het roofvissen, en toen die met het aflopen daarvan beëindigd werd, resulteerde dat in een stormloop op de beschikbare gidsdagen! Het resultaat van die geweldige omzet hebben we volledig geïnvesteerd in het bedrijf, om zo de laatste stap te maken naar het kwaliteitsniveau dat we voor ogen hebben. En ondanks de veranderende constellatie momenteel heb ik daar geen seconde spijt van, want wat hebben we het materieel nu top voor elkaar!

Topmateriaal

De Blackfish is een geweldig platform voor onze dienst, en de gasten zijn er zonder uitzondering lyrisch over. Vaak worden er bij het uitstappen van de auto al meteen foto’s van de boot gemaakt, en dat zegt natuurlijk wat over de uitstraling van deze machine. En de nieuwe Yamaha F100 is natuurlijk dé kers op de taart! Met deze werkelijk brute krachtbron is de acceleratie en de snelheid van de boot bijna beangstigend, en zit deze ook met volledige bezetting binnen een flits op zijn topsnelheid. De Minn-Kota Ulterra, de BatteryLabs Lithium-ion accu’s en de Garmin LiveScope maken het plaatje helemaal af qua hightech, zodat we eindelijk de ultieme beleving op het water kunnen aanbieden ten opzichte van eerdere jaren.

Daarnaast hebben we met van Pelt Hengelsport een prachtige partner in het vismateriaal! Hierdoor kunnen de gasten aan boord beschikken over topmateriaal van onder meer Quantum. En dat wordt gewaardeerd. Kortom, we hebben het bedrijf aardig op de rit. Maar de huidige omstandigheden zijn wel een kleine tegenvaller, waardoor we even creatief moeten zijn in hoe we dit de komende weken gaan vormgeven.

Warrige wetgeving

De recente maatregelen komen op mij nogal warrig over, en lijken qua effectiviteit nogal uit de lucht te zijn gegrepen, maar zoals gezegd: We moeten het ermee doen. Na bestudering hiervan hebben we met ons Private Guiding concept een werkbare manier gevonden om legaal, veilig en verantwoord de mogelijkheid te bieden om ondanks alle maatregelen tóch een mooie visdag in de mooiste natuur van Nederland te beleven. En dat voor een prijs die nooit meer gaat voorkomen!

En leer je liever vanuit je luie stoel alles over het roofvissen in de Biesbosch? Dan is ons online programma Biesbosch Online (Opklik)wellicht wat voor je! In deze vierdaagse online training met vier uitgebreide video’s, PDF’s en stekkenkaarten leer je alle ins en outs van het vissen op roofvis in Nationaal Park de Biesbosch! Dan kun je met je eigen boot, of een huurboot van De Biesbosch In goed voorbereid zelf op jacht naar de vangst van je leven!

Kortom, we hebben onze stinkende best gedaan om je ook in deze rare tijden te laten genieten van het vissen in de Biesbosch!

Goed weekend!

PS: Geen zin in kou, maar toch wat bijleren? Download dan gratis mijn 10 tips voor kanjerbaars!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger