Volle kracht vooruit!

We zijn er weer!

Zwaar op de hand

Toen ik vandaag de afgelopen drie blogs nog eens zat terug te lezen, viel het me op dat ze allemaal een beetje zwaar op de hand waren. En dat was ook niet zo gek; we hebben best wel een pittige tijd gehad met moeilijke vangsten, slecht weer en het gedoe met de nieuwe motor. En dat gecombineerd met de aanhoudende corona-ellende die het nieuws maar over ons blijft uitstorten, zorgde zelfs bij deze meestal toch erg goed gehumeurde visgids voor een stukje chagrijn..

Hoe anders hangt de vlag er vandaag de dag bij!

De nieuwe motor hangt eindelijk achter de boot, en de verwachtingen qua prestaties zijn meer dan waargemaakt! De acceleratie van de boot is nu werkelijk bizar, en bijna beangstigend! Ook met vier man aan boord, inclusief tassen met proviand en kunstaas spríngt de boot letterlijk in plané, en zit deze binnen een paar seconden op zijn topsnelheid. En bijkomend voordeel is dat er op een dag ook minder benzine doorheen gaat. Op een rustige kruissnelheid van rond de vijftig kilometer per uur is het verbruik een stuk minder dan met de oude motor, die op deze boot toch erg hard moest werken om op snelheid te blijven. Daarnaast is deze ook nog eens veel stiller. De upgrade is dus elke cent waard geweest!

Mooie klus

En dat is maar goed ook, want we mochten de dag na de eerste testvaart meteen aan de bak voor een mooie, maar ook ietwat droevige klus. Een vader, die binnenkort een uitputtend medisch traject ingaat, met een onzekere afloop wilde in elk geval nog één keer een mooie dag met zijn jongens beleven, en boekte daarvoor een gidsdag. Een enorm eervolle klus, die in het licht van de slechte vangsten van de laatste weken een behoorlijke druk op mijn schouders legde!

Gelukkig mochten we een uitstekende visdag beleven, met harde aanbeten, zeven mooie gevangen snoeken, enkele missers en een boel weigeraars van de aangeboden voorns aan de fireball. Missie geslaagd!

Het laat je je nog maar eens realiseren hoe fragiel het leven is.. Zo heb je een mooi bedrijf, een lieve vrouw en een paar leuke jongens, en zo kan zomaar alles van je worden afgepakt. We hebben afgesproken dat wanneer alles goed afloopt, we de dag gaan herhalen. Waarbij ik iets lekkers meeneem om te proosten op het leven. Want dat is het immers meer dan waard!

Nu even aanpoten

Door de uitlopende montage van de motor hebben we behoorlijk moeten schuiven in de agenda, dus de komende vijf dagen (ik schrijf dit blog vanwege de drukte deze week op dinsdag) wordt het even aanpoten. Naast vier “gewone” boekingen komen ook de eerste van de twee gasten terug die twee weken terug niets hadden gevangen, dus we gaan die smet op het blazoen even proberen uit te wissen. Qua aanpak denk ik dat we het lek weer een beetje boven hebben, maar het blijft toch altijd afwachten welke nukken Moeder Natuur ons weer gaat voorschotelen..

Hoe het ook zij, we staan weer heel wat vrolijker in het leven dan een paar weken terug! De boot is nu helemaal áf, en het materiaal is tip-top in orde. De vriezer is gevuld met genoeg aasvis, en we hebben de verzamelde scholen witvis inmiddels goed in kaart door het gebied! De weersvoorspellingen beloven “rustig winterweer”, dus de warmtepakken komen weer goed van pas. We gaan de wintervisserij weer bij de hoorns vatten, want hoewel er zich nu nog voornamelijk snoek op de winterstekken bevindt, kan de snoekbaars ook niet meer lang op zich laten wachten.

We kijken er naar uit!

Goed weekend!

PS: Geen zin in kou, maar toch wat bijleren? Download dan gratis mijn 10 tips voor kanjerbaars!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger