Vol verwachting

Een week aan wal..

Geduld een schone zaak?

Op het moment dat jullie dit blog lezen ben ik waarschijnlijk al op weg naar Almere om de boot, met daarop eindelijk de nieuwe Yamaha 100 PK motor op te halen bij het bedrijf waar ik die heb gekocht. We zijn dan exact een week verder, nadat ik een week geleden bij openingstijd de boot heb afgeleverd. Een week waarin ik dus geen water heb gezien. De inbouw duurde allemaal behoorlijk wat langer dan afgesproken, en de communicatie liep ook bepaald niet vlekkeloos. Als ondernemer die zijn best doet om duidelijke afspraken te maken, en zich daaraan ook committeert, was dat best een storende factor. Het zij zo. Gelukkig is het nu iets minder druk dan in de zomer, dus we konden al met al nog redelijk makkelijk schuiven met gidsdagen in de agenda, en hebben alles weer een plekje kunnen geven.

Uitzoeken

Maar goed, we kunnen als het goed is (ik schrijf dit blog op woensdagmiddag) zaterdag weer de gasten van die dag ontvangen. En dan is het niet prettig dat je een week op het water mist. Tijdens de laatste visdag met de oude motor, samen met Marc-Jan leken we de code weer enigszins gekraakt te hebben qua stekken en methodieken, maar in deze koude week kan er inmiddels weer veel zijn veranderd. Het wordt dus ervoor zorgen dat we de nu flink trekkende aasvis weer snel gevonden hebben, want daar is het momenteel rond te doen.

Het is in deze periode weer een zegen om over de LiveScope te kunnen beschikken, want dat scheelt behoorlijk wat zoektijd naar de roofvissen tussen die scholen aasvis, en wat is het gaaf om een dikke snoek naar je fireball te zien stijgen! We hebben de vriezer inmiddels propvol liggen met grote en kleine aasvissen, en hopelijk gaan die deze winter allemaal weer op aan de scherpe tanden van de grote rovers in het gebied. Een superspannende en vaak erg productieve visserij om de koudste maanden mee door te komen!

Wintervisserij

Elk jaar verheug ik me weer enorm op de wintervisserij, met moddervette snoeken en gigantische snoekbaarzen en baarzen, maar afgelopen winter werden we daarin met zijn allen toch wat teleurgesteld. Een echte winter hebben we dat jaar toch niet gehad, en hoewel dat aan de ene kant natuurlijk best lekker is (op oudjaarsdag stonden we afgelopen winter nog in een fleecejack snoeken van het ondiepe af te trekken!), miste ik die echte winter toch wel. Geconcentreerde aasvis, veel rovers op een klein oppervlakte en een supertrage visserij; het heeft toch wat!

Het is maar de vraag of dat überhaupt terugkomt, maar de voortekenen zijn dit jaar toch anders. De aasvis is in grote scholen aan het rondtrekken, en het lijkt er toch op dat er weer massaal naar de winterstekken wordt gemigreerd: Een voorbode van ouderwetse kou? We zullen het zien de komende maanden!

Power

Hoe het ook zij: We sluiten dit jaar af op een grote golf van Japanse power! Met de nieuwe motor is de Orka helemaal af, en zetten we de gasten nóg rapper op de vis. Als ze er niet van afwaaien tenminste ? Met deze upgrade transformeert de Blackfish van een “best snelle boot” in een absolute raket!

Rest me in deze eerste week van december jullie een prachtige wintervisserij toe te wensen, met geweldige vangsten en veel verbroken PR’s! De omstandigheden lijken er ideaal voor te zijn!

Goed weekend!

PS: Geen zin in kou, maar toch wat bijleren? Download dan gratis mijn 10 tips voor kanjerbaars!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger