Wat ga ik voor jou doen?

Om jou in het komende seizoen nog beter van dienst te zijn?

Ook in de gesloten tijd werk ik volop aan verbetering!

In de afgelopen zes jaar ben ik behoorlijk fanatiek bezig geweest om mijn gasten steeds de best mogelijke ervaring te bieden. Elk jaar weer heb ik kleine en grote stappen gemaakt in kennis en kunde, en met enorm veel hulp van mensen die het goed met me voor hebben zijn we ook qua materieel gegroeid van een aluminium Sylvan bootje met 15 PK naar de huidige, en werkelijk geweldige Orka Blackfish met 100 PK Yamaha motor en werkelijk alles erop en eraan qua technologie. Dat project werd vorig jaar afgerond met de wissel van de 60 PK Mercury (die als noodoplossing tijdelijk op de Orka werd gemonteerd bij oplevering) naar de Yamaha F100, die van een toch al snelle boot helemaal een raket heeft gemaakt. De acceleratie is nu werkelijk fenomenaal, en we hebben nu ruim voldoende reservevermogen om alle omstandigheden het hoofd te bieden.

Ook dit jaar hebben we weer heel wat diepte-investeringen gedaan om het jou een nog beter totaalpakket te bieden. Zo is de website zoals bekend compleet opnieuw gebouwd, en wordt deze nu op een dedicated server gehost om nog sneller te zijn. Tevens heb ik een compleet geautomatiseerd boekingssysteem laten bouwen, zodat je met enkele muisklikken jouw visdag kunt boeken. Snel, simpel en foutloos. Voor jou een (veel) efficiënter proces, en mij scheelt het weer een heleboel e-mailverkeer en het naast elkaar leggen van agenda’s in de avonduren.

VanClaes

Nog een grote investering dit jaar is de gloednieuwe RVS VanClaes trailer (Excelleron 1350 Wave), die op dit moment voor me gereedstaat in Alphen aan den Rijn. Ergens volgende week zal deze helemaal op de Blackfish worden afgesteld, waarna we de komende jaren verzekerd zijn van supersnel in- en uittraileren. Dat levert meer vistijd op, en minder getrek en gesleur!

Doordat de gehele trailer uit roestvrijstaal is opgebouwd, en de paar onderdelen waarbij dat niet mogelijk was volledig zijn gepoedercoat, is deze trailer (net als de Orka die erop staat) geheel zeewaterbestendig. Dit is niet alleen verdomd handig als ik nog eens wat met de zeebaarsplannen wil gaan doen, maar sinds de Haringvlietsluizen definitief op een kier staan wordt ook de delta steeds meer brak. We hebben intussen al meerdere zeevissen mogen vangen in mijn werkgebied, en daar zelfs eens een zeehond op viste gehad, dus je kunt maar beter voorbereid zijn..

Werken aan competentie

Deze gesloten tijd gebruiken we ook om verder aan de competentie te werken. En dat is vaak enorm leuk! 😉

Zo staat het “snoepreisje” naar Zweden weer op de rol voor half mei, en hoewel dat natuurlijk vooral leuk en gezellig op stap gaan met goede vrienden is, is dat ook een uitgelezen gelegenheid om weer even de scherpte bij het snoekvissen te hervinden na onze gedwongen pauze. Vorig jaar leerde ik bijvoorbeeld hoe effectief licht verzwaarde grote shads zijn om diepere stekken af te vissen, en de keer daarvoor (nog voor de coronacrisis) maakte ik hernieuwd kennis met de vangkracht van de eenvoudige lepel; een aasje dat zich daarna weer in mijn grote belangstelling mocht verheugen, maar helaas steeds slechter verkrijgbaar is.

Ik ben enorm benieuwd wat dit jaar weer de truc gaat zijn die de meeste en grootste snoeken oplevert tijdens onze trip, en veel zal natuurlijk afhangen van de weersomstandigheden die het machtige Vänern op ons af zal gaan vuren. Sowieso wil ik deze trip gaan experimenteren met het gebruik van de LiveScope in Perspective Mode om te kijken of we hiermee vissen meer gericht kunnen aanwerpen, en wellicht zal ik die zelfde LiveScope, maar dan in Forward- en Down Mode gaan toepassen om te kijken of er pelagic nog wat te vangen is op dieper water.

Predatortour

Enkele dagen na thuiskomst staat dan weer de ultieme lakmoesproef voor mijn skills op de rol: De Predatortour.

Het wordt inmiddels alweer mijn vijfde editie (vier normale edities en één online toernooi), en waar we de eerste jaren eigenlijk een beetje ten onder gingen in het geweld van de top van Europa, slaan we de laatste jaren wél een deuk in een pakje boter. De corona-editie van 2020 eindigden we op een prachtige 17e plek (van de 150), en afgelopen editie (gehouden in oktober, wederom vanwege coronaperikelen) lagen we zelfs op koers voor een top-5 notering. Tot we met die @%*# baarzen te maken kregen..

Dit jaar is alles gelukkig weer normaal: Een fysiek toernooi, pal na de seizoensopening in de laatste week van mei. In tegenstelling tot tijdens de oktober-editie wordt het dus weer gewoon ouderwets werpen, en inmiddels heb ik letterlijk tientallen stekken in mijn hoofd zitten waar een grote kans op succes is! Joris en ik zullen onze huid duur gaan verkopen, en hopelijk trekken we de stijgende lijn van de afgelopen jaren door.

Seizoen 2022/2023

Na het toernooi gun ik mezelf welgeteld twee vrije dagen, waarna we volle bak gaan starten met het gidsen in seizoen 2022/2023!

Eerdere seizoensopeningen zaten altijd tot de nek toe gevuld met gidsdagen, en ik verwacht dit jaar niets anders. De weersomstandigheden lijken dit voorjaar een stuk beter dan dat ze afgelopen jaar waren, dus hopelijk gaan we van start in een lekker zonnetje, met watertemperaturen van rond een graadje of twintig. Lekker werpend over de opkomende plantenbedden, en weer ouderwetse hartverzakkingen van loeiharde aanbeten vlakbij de boot: Ik kan niet wachten!

Ga je mee op avontuur?

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger