We mogen weer!

We mogen weer!

Terwijl we de afgelopen dagen langzaam wakker zijn geworden uit onze “winterslaap”, en we weer aan de start staan van een nieuw, uitdagend seizoen kijken we terug op een bijzonder vreemde periode!

Natuurlijk wisten we van tevoren al dat deze gesloten tijd anders dan anderen zou worden, omdat we de enorme stap naar een nieuwe boot gingen maken, die in deze periode zou worden afgebouwd. Maar wat daarna gebeurde kon natuurlijk niemand voorzien! Een niet eens zo heel dodelijk virus zette het leven volledig op zijn kop, en liet het hele land op zijn grondvesten schudden op een manier die niemand van ons ooit nog heeft meegemaakt.

Gelukkig voor mij en mijn collega’s leek ook de coronapandemie zich netjes aan de gesloten tijd te houden, want we lijken inmiddels het ergste achter de rug te hebben, en mogen inmiddels met een paar eenvoudige maatregelen onze activiteiten weer opstarten. En wat is er gezonder dan lekker in de frisse buitenlucht, waar het besmettingsgevaar nihil is te vertoeven? Inmiddels is de boot ingericht en afgesteld, en al het materiaal op orde voor weer een seizoen lang knallen.

Een aantal zaken zijn door alle vertragingen helaas niet gelukt deze gesloten tijd. Zo is “Project Zeebaars” er volledig bij ingeschoten doordat zowel de RDW-registratie als de verzekering niet tijdig rondkwam. Jammer, maar volgend voorjaar beter, en misschien hebben we daar later in het seizoen nog wel wat dagen beschikbaar voor. Toen de boot eenmaal in de vaart kwam, hebben we de meerval ook maar links laten liggen. Inmiddels weet ik wat een rommel de prut geeft waar de dauwpieren in leven aan boord, en wanneer je een exemplaar vangt kun je je helemaal te pletter schrobben. Het interieur van de boot was me daar nog even te smetteloos voor..

Maar stilgezeten, dat hebben we natuurlijk niet! Want er staan weer voor een seizoen aan gasten reikhalzend uit te kijken naar hun visdag, en we hebben dus heel wat vrije tijd gestoken in het onderzoek van de data die we afgelopen seizoen hebben verzameld. En die kennis gaan we het komende seizoen toepassen voor nog betere resultaten.

De afgelopen weken gedwongen extra schermtijd hebben we nuttig ingevuld. Niet alleen met het bestuderen van de waterkaarten van ons visgebied, maar ook met het toepassen van automatisering in de interpretatie van de data die voorheen slechts in een Excel-sheet stonden genoteerd. Wist je trouwens dat ik over dit proces een gratis ebook heb geschreven? Dit heeft behoorlijk wat inzichten opgeleverd die we de komende tijd kunnen gaan inzetten tijdens de gidsdagen, en het is natuurlijk altijd spannend of je conclusies ook gerechtvaardigd gaan worden in de harde praktijk. Aan het materiaal zal het in elk geval niet liggen!

De nieuwe Orka vaart als een droom, is super stabiel en biedt een smak meer ruimte aan boord voor de gasten. Thijs en Cees hebben absoluut vakwerk geleverd met dit prachtige schip, en met de Ulterra en de 360 graden draaibare transducerarm voor de LiveScope hebben we ten opzichte van de vorige gidsboot de puntjes op de I gezet qua gebruiksvriendelijkheid en gemak. Daarnaast zijn alle gastenhengels weer gloednieuw, en is het kunstaas weer flink aangevuld.

Kortom, we staan weer voor een geweldig avontuur dat morgen gelijk van start gaat! Ik wens jullie tijdens dit avontuur prachtige vangsten, strakke lijnen en wellicht nieuwe PR’s toe!

Tight lines!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger