Een vliegende start

Volgas een nieuw seizoen in!

Na twee rare maanden van inactiviteit mochten we afgelopen zaterdag eindelijk weer van start. Waar ik normaal gesproken de seizoensopening vrij hou, vanwege het voorvissen voor de Predatortour en het toernooi zelf, had ik nu vanwege het uitstel hiervan de handen vrij om te gidsen. En dat hebben we geweten!

We mochten letterlijk de eerste dag van het seizoen al aan de bak, en ook vandaag, wanneer jullie dit blog lezen, zit ik alweer met nieuwe gasten op het water. Het is lekker bedrijvig, en ik geniet er met volle teugen van! De vibe is weer helemaal terug na mezelf twee lange maanden ontheemd te hebben gevoeld, en het hart klopt weer sneller van gezonde spanning bij het kiezen van het ruime sop!

Maar toch kan ik niet zeggen dat het makkelijk is deze seizoensopening! Ondanks dat we toch mooie resultaten hebben geboekt (tot nu toe alle dagen minstens drie soorten aan boord, en meestal vier), lijkt de tijd van de makkelijke voorjaarsvisserij achter ons te liggen. Er ligt nog wel vis ondiep, met name snoek en baars, maar de aanwezigheid van enorme hoeveelheden speldaas maken de roofvis best kritisch op het aangeboden kunstaas. Het lijkt er dus op dat ook het roofvisseizoen zich verlegt en met name vervroegt. Desondanks mochten we als eerste vangst in de nieuwe boot een prachtige roofblei van 73 centimeter verwelkomen, en er volgden nog tientallen andere rovers (en een mega-brasem!).

Een droom komt uit

De nieuwe boot vergde heel wat geduld, want zowel de RDW als de verzekeringsmaatschappij maakten een potje van de registratie. Ondanks dat ik begrip heb voor de lage kantoorbezetting bij beide organisaties, en de daarbijbehorende vertragingen, was het toch een spirituele oefening om geduldig te blijven..

Maar mán wat was het het wachten waard!

De Orka overtreft elke verwachting die ik van tevoren had, en die waren al torenhoog! We hebben de boot immers “blind” gekocht, zonder een meter test te varen. De verhalen die ik van collega-“Orkanisten” hoorde waren overtuigend genoeg om voor dit ook nog eens oogverblindend mooie schip te kiezen.

Wat opvalt is de enorme stabiliteit van deze boot op hoge snelheid op ruw water, het snelle planeren en de messcherpe stuureigenschappen op tempo. Daarnaast een overdaad aan wél waterdichte opbergruimte en een prachtige afwerking. Thijs en Cees hebben absoluut vakwerk geleverd, en ik heb het volste vertrouwen dat deze boot vele jaren gidsplezier zal gaan faciliteren!

Orka Testvaardag

Wil je dit zelf eens ervaren? Dan ben je op 5 september aanstaande van harte welkom op het Eiland van Maurik om niet alleen mee te varen op, maar ook zelf het stuurwiel ter hand nemen van onze gidsboot en nog een aantal verschillende Orka modellen. Van de 475 Whale tot de Blackfish 560, ze liggen allemaal klaar om aan de tand te voelen in de praktijk.

En tevens kun je bij ons aan boord ook kennismaken met het gemak van de Minn-Kota Ulterra en adembenemende 3D-beelden van de Garmin LiveScope met Perspective Mode. Een kijkje in de toekomst, want de toekomst is nu! We heten je van harte welkom, en aangezien we het Eiland van Maurik als onze broekzak kennen zou er ook zomaar nog een visje kunnen worden gevangen naast het testvaren..

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger