Winderig weekje

Lastige omstandigheden

Waar we de vorige week mochten genieten van relatief rustig zomerweer, is het deze week een beetje improviseren geweest. Want het was druk! Met twee reportages voor Beet en de rest van de week gevuld met gidsdagen was het een nogal bedrijvig weekje. Maar we hebben er weer alles uitgehaald wat erin zat. Tussendoor moest ik ook nog de nieuwe bus ophalen, en deze laten bestickeren om niet voor pakketbezorger te worden aangezien. Gisteren kon ik ook nog terug naar de garage om een paar kleine puntjes aan de nieuwe bus te laten verhelpen, maar ook dit is inmiddels gedaan. We zijn wat de auto betreft klaar voor de komende jaren als het goed is. Vandaag zit ik met de laatste gasten van deze week op het water, dus wish me luck vandaag. Het was deze week namelijk allesbehalve makkelijk

Stevige wind

De hele week hebben we namelijk te maken gehad met pittige wind, die ook nog eens uit de verkeerde hoeken kwam. Want bij zuidwest blaast deze pal over de stroming van de rivier waar we momenteel de grootste vissen vangen, wat zorgt voor een flinke golfslag. Niet ideaal dus om de shads goed te presenteren aan de grote rovers op de stekken. Later deze week draaide de wind naar het noorden, wat de golfslag weliswaar vermindert, maar de bijtlust van de vissen wel onmiddellijk on hold zet. Kortom: het was schrapen en sappelen voor wat vissen deze week. Helaas leert de langetermijnvoorspelling ons dat er aan deze omstandigheden weinig gaat veranderen de komende paar weken, dus de focus gaat weer terug naar de snoek en de baars de komende gidsdagen. Die houden we van een kabbeltje.

Volle bak

Met die wind zullen we dus moeten dealen, want de agenda voor augustus zit helemaal vol. Dankjewel voor jullie vertrouwen wat dat betreft! Na het redelijk rampzalige vorige seizoen zijn de vangsten dit prille seizoen gelukkig een heel stuk beter. Het voordeel aan deze ijskoude en natte zomer is dat we ook gewoon volle bak op de snoek kunnen vissen, iets wat normaal in juli en augustus not done is vanwege de hoge watertemperaturen. Elk nadeel heb zijn voordeel, om een bekende voetballer te citeren… Een bijkomende factor is de aanwezigheid van werkelijk enorme meervallen op mijn stekken op dit moment. Eergisteren nog hadden we een exemplaar bij de shad die zo richting de 2.40 meter ging. Letterlijk met de neus er tegenaan, maar toch weigeren om de shad te pakken. Zo frustrerend! Toch hebben we tijdens de afgelopen gidsdagen al twee keer een aanbeet van zo’n monster mogen meemaken, maar één daarvan werd misgeslagen, en de andere vis schoot na een paar minuten touwtrekken los.

Ben jij degene die één van deze monsters wél aan boord gaat krijgen? Augustus zit inmiddels helemaal vol, maar in september is de agenda nog leeg. Mijn vrouw en ik zouden in die maand namelijk lekker naar Griekenland gaan, maar dat feest gaat om welbekende redenen niet door. De agenda voor september staat nu nog dicht, maar wil je een dag mee? Stuur me even een berichtje, dan zet ik de betreffende dag open.

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger