De blik verruimd

Nieuwe visgronden uit noodzaak

Een onvruchtbare stek

In een eerder blog sprak ik nog de voorspelling uit dat dit een fenomenale seizoensopening zou gaan worden, vanwege het enorm koude voorjaar dat we hebben beleefd. En een verkenningsronde door het gebied vlak voor mijn vertrek naar Zweden bevestigde mijn vermoedens ook: Kristalhelder, koel water en nog maar net opkomende waterplanten boden toendertijd een prachtig strijdtoneel om werpend de snoeken te gaan bejagen met mijn gasten, en ik keek er naar uit!

Een fantastische week in Zweden, met geweldige vangsten deed de moraal nog verder stijgen voor de seizoensopening! We konden niet wachten om te starten!

Helaas gooide een extreme temperatuurstijging volledig roet in het eten wat de Biesbosch betreft: De watertemperatuur steeg zó snel, dat de algenbloei en plantengroei volledig explodeerde. Het voorheen nog zo heldere water veranderde in een stinkende, troebele soep waarin her en der dode vissen ronddreven. Overal dreven de felgroene draadalgen rond, die het vissen vrijwel onmogelijk maken, en het leek wel of iedere Nederlander inmiddels een boot heeft aangeschaft. In een lawaaiige polonaise verstoorde het bootjesvolk de rust in het gebied, en woelden deze ook nog eens de plantenboel om. Je begrijpt dat dit de vangsten allesbehalve goed deed..

Muppets

Wat die vangsten betreft kunnen we ook kort zijn: Alles wat beet was formaatje stropdas. Op een enkele, ondiep gevangen grote snoekbaars na waren de vangsten weinig indrukwekkend. En dat frustreerde me enorm in combinatie met het schreeuwerige bootjesvolk wat letterlijk nergens te vermijden was. We moesten de handdoek in de ring gooien voor komende zomer, en op zoek naar een uitwijklocatie om deze ellende te ontvluchten..

Gelukkig hadden we die snel gevonden, want ook in mijn vrije tijd mag ik graag uit vissen gaan. En dat doe ik op ander water dan in mijn werkgebied. De scheidslijn tussen werk en vrije tijd wordt anders wel heel vaag..

Een compleet andere wereld!

Met het risico dat ook dit water voor mijn “vrijetijdsportfolio” verloren gaat, besloot ik mijn gasten mee te nemen naar dit, eveneens grote watersysteem. En we kwamen daar terecht in een compleet andere wereld! Kristalhelder water, mooie bedden fonteinkruid en grote, bijtlustige snoeken. We beleefden prachtige visdagen met mooie, fotogenieke vangsten, die we op de allermooiste manier konden doen: Werpend vissen met groot kunstaas.

Het feit dat ik eerder behoorlijk heb geïnvesteerd in dit water was nu de redding van de gidsdagen, en leverde mooie vangstfoto’s op. Daarnaast uiteraard tevreden gasten en blije gezichten. En daar doen we het voor!

Helaas moesten we de afgelopen twee dagen toch weer terug naar de Biesbosch, aangezien de extra reisafstand voor de gasten van die dagen niet te behappen was. En het was wederom geen warm weerzien.. De ene dag vingen we uitsluitend snoekjes tot 75 centimeter, en de tweede dag hield de snoek ( op eentje na) helemaal de kaken op elkaar. Die dag werd gelukkig gered door de snoekbaars, die er wél wat zin in bleek te hebben.

Snel terug

Gelukkig kunnen we vanaf vandaag weer terug naar de uitwijklocatie, en ik vermoed daar tot aan het najaar te blijven. Want ik zie de Biesbosch de komende tijd niet echt goedkomen, zeker wanneer we weer een aantal warme periodes gaan beleven. Want niet alleen de pleziervaart lijkt wel vertienvoudigd; sinds Corona is ook het aantal visboten in het gebied geëxplodeerd.

Wat dat betreft komt de uitwijklocatie veel dichter bij de Ultimate Fishing Xperience die ik mijn gasten wil bieden, en dus heb ik besloten deze locatie een vaste plek in mijn portfolio te geven tot aan de komende winter. Want de gasten vinden het stuk voor stuk supergaaf!

Op de visgids-pagina vind je daarom nu het Hardcore Pike Fishing arrangement. En we heten je dus voortaan ook op dit water van harte welkom!

Maak er een mooie week van!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger