De laatste loodjes!

De finale van een onvergetelijk seizoen!

Terwijl ons gezamenlijke initiatief UFX – Ultimate Fishing Xperience alweer aardig op stoom komt, met de eerste boekingen en het eerste bedrijfsevent inmiddels in de agenda voor het nieuwe seizoen, ging ook onder de vlag van deze entiteit het leven voorlopig nog gewoon door.

Na een koude en taaie januari en februari begon de maand maart als een mooie droom! Heerlijk rustig en zonnig weer maakte het leven op het water aangenaam, en de roofvis begon meteen de ondieptes op te zoeken! Nog niet massaal, maar door flink meters te maken met de welbekende chatterbaits hebben we toch meerdere prachtige baarzen tot 52 centimeter mogen verschalken op onze visdagen. Daarnaast kwamen we ook geregeld mooie snoeken tegen die dat hapje niet aan zich voorbij lieten gaan.

Terug in de tijd

De flinke depressie die ons na die mooie dagen storm en regen gaf gooide echter onverbiddelijk roet in het eten. Gelukkig hadden we in de seizoenssluiting nog net de mogelijkheid om te schuiven, want het was bar en boos! De wind draaide onverbiddelijk naar het noordoosten, en werd koud en guur. Meteen vertrokken de rovers weer van de ondiepe delen naar de diepere taluds, wat de visserij weer terug in de tijd wierp. Diep verticalen was het devies, en wanneer je de vis had gevonden was het zaak om er bovenop te blijven liggen om ze tot aanbijten te bewegen. Je waande je weer terug in januari..

Gelukkig leverde die tactiek wél prachtige vissen op! Er kwamen metersnoeken en dikke snoekbaarzen voorbij, wat prachtige sport aan de lichte verticaalstokjes opleverde. Wat was het echter jammer dat die mooie, ondiepe visserij in de knop werd gesmoord..

Hoop op een mooie afsluiter

Er is echter hoop dat we in die laatste week van het seizoen het weer wat meer mee hebben. De voorspellingen laten temperaturen van zelfs boven de twintig graden zien voor de komende week, en ook de ijskoude nachten lijken achter ons te liggen. Dan is die vis zo weer terug waar we hem hebben willen!

We kijken dus uit naar een week waarin we weer elke dag op het water mogen zitten, maar ditmaal onder lekkerdere omstandigheden. En naast het verticalen pakken we dan ook de werpende visserij weer op. Dat biedt weer een beetje leuke variatie voor de gasten, en levert vaak mooie verrassingen op! Het wordt hopelijk een waardige apotheose van weer een geweldig seizoen.

Prachtseizoen

Want wat hebben we weer mogen genieten van een prachtseizoen!

Al vanaf de openingsdag eind mei, waarop de grootste baars ooit bij ons aan boord werd gevangen (53 centimeter, en dat record werd enkele weken later nog geëvenaard!) zijn de vangsten super geweest. En dat eigenlijk de hele zomer en het najaar door. Metersnoeken, 50+ baarzen en 80+ snoekbaarzen: We hebben ze allemaal weer aan boord gehad. En de succesvolle gidsdagen werden slechts onderbroken door een aparte, want online Predatortour, waarin Joris en ik als leeuwen hebben geknokt voor de winst, maar door het ontbreken van een écht grote snoek ons bij een 17e eindklassering moesten neerleggen. Evengoed een prachtige eindstand!

De winter kenmerkte zich door een veel taaiere visserij, wat wellicht kwam door het steeds wisselende weer. We hebben deze winter zelfs enkele blanks moeten incasseren, die we met de gasten uiteraard naar alle tevredenheid hebben opgelost. Elke keer wanneer je dacht dé aanpak te hebben gevonden, sloeg alles weer om en kon je weer gaan zoeken. Het leverde weer enorm veel nieuwe inzichten op die we de volgende winter weer kunnen toepassen.

Nog een week alles uit de kast

Nu we aan de vooravond van de laatste volle week van het seizoen staan, is het de tijd om er nog alles uit te halen wat er in zit. De agenda is tot de nok toe gevuld, net als onze benzinetank en accu’s! We gaan de gasten weer volgas bovenop de vis zetten, en ons best doen om nog ene paar bakken op de gevoelige plaat vast te leggen!

Voor die foto’s verwijs ik je trouwens naar Instagram, zowel mijn persoonlijke pagina als de UFX pagina. Komend seizoen zullen we de integratie met UFX immers compleet maken.

Maak er een mooie sluiting van!

Johan

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger