Freeze

Witte wereld

De weersvoorspellers hadden het al aangekondigd, en ditmaal kwam het zowaar ook eens uit: Na het hoge water waar we vorige week al over berichtten, volgde Koning Winter met flinke vorst en bakken met sneeuw! Na de eerste dwarrelende vlokjes in de avond ontwaakten we de ochtend erna in een prachtige witte wereld die we al jaren niet meer hadden gezien.

Gelukkig hadden Marc-Jan en ik de dag ervoor nog even een visdagje op het troebele water eraan gewaagd, en ondanks de lastige omstandigheden vielen de resultaten daarvan nog niet eens tegen. Daags erna gingen Henk en Mirjam daar nog eens dik overheen met een superdag, waarin dik dubbele cijfers aan snoekbaars en een meerval aan boord kwamen, dus dat toont maar weer eens aan dat al je kansberekening soms gewoon de prullenbak in kan..

Perfecte timing

Toch kwam deze winterpiek op een prima moment, want momenteel is er bij ons thuis een flinke verbouwing aan de gang. En aangezien uw visgids uit oogpunt van kostenbesparing is ingezet als sloper/opruimer/voorbereider, richt diens frustratie zich voorlopig op behang dat niet van de muur af wil en aanverwanten. Het is dus een perfecte invulling van het laagseizoen momenteel.

Tussen de ritjes naar de stort en het lokale verhuurbedrijf (zo’n behangafstoomapparaat maakt het werk een stuk lichter!) in hebben we echter ook qua onderneming niet stilgezeten. Zo hebben we weer flinke investeringen gedaan in de beste materialen, en dat was ook wel hard nodig! De zwaardere baitcasters, waarmee we de komende maand weer achter de paairijpe (of inmiddels al afgepaaide?) snoekdames aan gaan zitten waren na een jaar stevig gebruik tot op de draad versleten. Die zijn dus vervangen door gloednieuwe exemplaren, waarbij we gewoon voor het beste van het beste hebben gekozen. De praktijk leert immers dat met het doen van consessies aan kwaliteit, je het deksel binnen afzienbare tijd op de neus krijgt door storingen in het materiaal.

De volgende stap

Daarnaast zijn er grote stappen gezet in een project waar we inmiddels alweer anderhalf jaar druk mee bezig zijn, en wat met recht “a hell of a ride” kan worden genoemd!

Anderhalf jaar geleden kwam ik in contact met een mede-ondernemer in een compleet andere branche, die ook de potentie van de Nederlandse hengelsport zag zoals ik die zie. Vele gezamenlijke brainstormsessies later stond er een concept, en sloten we de eerste collega aan in het kersverse bestuur. Gedrieën hebben we in de tijd tot nu keihard gewerkt om op poten te zetten wat het uiteindelijke resultaat is geworden, en inmiddels is het team gecompleteerd met mensen die stuk voor stuk hun sporen hebben verdiend in deze sector.

Hierover zal ik verder nog even op mijn lip moeten bijten, maar als de voortgang blijft lopen zoals gepland mag ik snel bekendmaken waar we ons al die tijd mee hebben beziggehouden!

Tot die tijd gaan we zo zoetjesaan weer over de verbouwing heenkijken, en de blik weer richten op de visgronden die lonkend liggen te wachten. Met de maand maart komt er weer één van de meest vruchtbare periodes aan, en we zijn er qua aanpak en materieel helemaal klaar voor. Het wordt een geweldige apotheose van een seizoen zoals we dat nog nooit hebben meegemaakt!

Ga jij ook mee om alles uit de laatste maand van het seizoen te halen? Boek dan hier jouw dag!

Goed weekend!

PS: Zin in wat leuk leesvoer tijdens het winterweer? Download dan gratis mijn 10 tips voor kanjerbaars!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger