Een droom in duigen

Ondanks alle inzet

Het zal je wellicht niet zijn ontgaan dat ik vorige vrijdag geen blog heb gepost. En dat ik dat ook niet alsnog heb gedaan op één van de weekenddagen, zoals ik bij te grote drukte met het gidsen nog wel eens heb gedaan afgelopen hoogseizoen. Er was een reden voor. Want ondanks alle inzet die mijn mederedacteuren en ikzelf de afgelopen tijd voor een mooi en onderscheidend Beet Magazine hebben geleverd, is helaas vorige week donderdag het doek van de overkoepelende uitgeverij gevallen. Of er een doorstart gaat plaatsvinden? Ik heb werkelijk geen idee. Dat ligt nu bij de curator. Wat ik wel weet is dat we als redactie altijd alles hebben gegeven om het inhoudelijk sterkste mediaplatform in de hengelsport te zijn. In Beet deden we geen open deuren intrappen, zoals dat op de online kanalen zo vaak gebeurt, maar leverden we inhoudelijk sterke, lange artikelen waar je ook in je eigen visserij wat van opsteekt als lezer. Ik heb me in mijn eigen bijdragen ook niet bepaald ingehouden wat dat betreft. Zo deelde ik in mijn ‘Liefde voor de rivier’ artikel van Beet editie 7 mijn geheime manier om echt gericht te jagen op XL-snoekbaarzen. Een methode die toen nog letterlijk niemand toepaste, maar die ik nu vast vaker voorbij zal zien komen.. In mijn ‘Biesboschrovers’ artikel in Beet 8 gaf ik min of meer al mijn topstekken in de Biesbosch weg aan degenen die ook maar een heel klein beetje kunnen kaartlezen. Enzovoort. Ik reisde voor Beet naar de USA, naar Denemarken, naar België en naar letterlijk elke uithoek van dit land om jullie van de gaafste content te voorzien. En dat deed ik vol enthousiasme! Daarbij tien edities lang continu op de huid gezeten door hoofdredacteur Arnout Terlouw, een man met een absolute kwaliteitsfetisj en zo’n beetje de allergrootste naam in de Nederlandse hengelsport. Het was enerverend, soms stressvol maar vooral heel leerzaam. Door het werken voor Beet, en mijn zeer uitgebreide contacten en gesprekken met de top van roofvissend Nederland (en daarbuiten) ben ik zelf ook in mijn werk als visgids gegroeid. Het feit dat dit qua vangsten verreweg het beste seizoen ooit is bij mij aan boord is daar dan ook niet los van te zien. Zoveel geleerd, zoveel nieuwe ideeën opgedaan. Het heeft zich ook bij mij aan boord uitbetaald. Nu wachten we af wat de vervolgstappen in het proces zullen zijn, en hopen we maar op een doorstart.

Er werd ook nog gevist

Buiten deze vervelende ontwikkelingen werd er natuurlijk ook nog gevist, en niet zonder succes. De watertemperaturen zijn flink gedropt, dus het was tijd om de wintertechnieken weer uit de kast te halen. De meest succesvolle methode van afgelopen week is het dropshotten met aasvisjes geweest. Dit leverde elke dag dik dubbele cijfers aan dikke baarzen, snoekbaarzen en grote snoek op. Het brengt wat extra logistiek met zich mee om elke gidsdag voor voldoende aasvisjes te zorgen, maar gelukkig heb ik een plek gevonden waar deze erg makkelijk te vangen zijn. Vers vangt immers zoveel beter dan diepvries aas, wat soms al jarenlang in de vriescel ligt! Gisteren was ik met mijn vismaat en collega met succes op ander water op pad met de aasvisjes, en vandaag ben ik samen met vismaat William op jacht op groot wild op een grote rivierplas. De tijd is immers aangebroken om de enorme meervallen weer te gaan belagen op de grindgaten. Dit gaat voor mij weer echt een projectje worden tot aan de seizoenssluiting, want ik vind het vinden van (grote) meerval in de winter zoveel makkelijker dan in de zomer (maar dan heb je ze natuurlijk nog niet gevangen). Voor het eerst hebben we dit seizoen ook de PS30 sonar voor handen, en dat is een enorm goede aanvulling gebleken! Waar de Livescope in de lengte van de boot kijkt, kijkt de PS30 in de breedte, wat het zoeken echt aanmerkelijk versnelt. We gaan deze winter zien of het resultaat heeft. Vorige winter hadden we immers het staande bootrecord van 2.03 meter kunnen verpulveren met een vis die daar héél ruim overheen ging, maar begaf de hengel en lijn het door een verkeerde belasting tijdens de harde dril. Kan helaas gebeuren. We gaan het komende winter gewoon weer opnieuw proberen, en wie weet nu met meer succes!

Wil jij ook ervaren hoe gaaf het vissen met aasvis aan de dropshot is? Lekker veel beet krijgen en vangen? Of wil je juist jagen op groot wild, met het risico dat je met lege handen eindigt, maar wél de kans hebt op het vangen van een vis van over de honderd kilo? Je weet waar je moet zijn!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger