Zoek de weerstand!

Dat was weer het hoogseizoen

Het is elk jaar weer exact hetzelfde stramien, en ook dit jaar is geen uitzondering: Vanaf de seizoensopening eind mei tot aan zo’n beetje eind oktober is het hollen geblazen. Vier, vijf, soms zelfs zes dagen per week het water op met gasten, en daarna in de avonduren en weekenden zorgen dat ik mijn werk voor Beet Magazine op tijd krijg opgeleverd. Gelukkig kan ik veel fotomateriaal van de gidsdagen ook voor mijn artikelen in het blad gebruiken, dus dat komt dan weer goed uit. Maar wanneer november aanbreekt kun je de klok erop gelijk zetten: Er staat nog slechts een enkele gidsdag op de rol, maar eigenlijk is dat bijna verwaarloosbaar. En dat terwijl juist nu de beste periode aanbreekt om de écht dikke vissen te vangen. Ik vind het zelf eerlijk gezegd ook geen ramp. Want we hebben in de drukke periode natuurlijk een flink buffertje opgebouwd voor de winter, ik kan me nu gewoon tijdens kantooruren op mijn werk voor Beet storten en nu heb ik ook de tijd om weer met visvrienden ‘vrij’ te gaan vissen. Daarnaast staan er deze winter ook weer een paar grote YouTube-producties met het roofvisteam van Hengelsport Zaltbommel op de rol, en dat is altijd gaaf om te doen!

Is de Nederlandse man een watje geworden?

Maar het zet me wel aan het denken: Is de Nederlandse man van tegenwoordig een beetje een watje geworden? Een beetje kou, een buitje regen en men trekt zich als bij toverslag terug bij de kachel. En dat terwijl er juist niets beter is voor je mentale en fysieke weerbaarheid en gezondheid dan het opzoeken van ontberingen en uitdagingen. Want aan ontbering en uitdaging is in onze airconditioned, centraal verwarmde en comfortabele maatschappij nogal een gebrek. En dat creëert zwakke mannen. Sterke mannen zoeken bewust uitdagingen, ontberingen en weerstand op, en groeien zo in fysieke en mentale fitheid. En die ontbering en uitdaging kan ik je als geen ander bieden. Met 60 kilometer per uur door de miezer met windkracht 4 tegen, gevoelloze vingers van de kou en adem die in wolkjes wordt uitgeblazen. Beloond met de vangst van die dikke snoekbaars of meerval: juist op die momenten geeft een vangst écht voldoening!

Ben jij wél klaar om samen met mij de elementen te trotseren deze winter, op jacht naar de vis van je leven? Je weet me te vinden!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger