Koudeklap

Brrrrrr

De afgelopen week heb ik niet al teveel op het water gezeten, want er stond groot onderhoud voor de boot gepland. De Yamaha heeft zijn grote beurt weer gehad, is voorzien van een nieuwe impeller en van een meer gepaste propeller. Het bestaande exemplaar was niet helemaal op maat voor deze boot, waardoor de motor iets teveel toeren moest maken op snelheid. Daarnaast was ie door veelvuldig bodemcontact ook niet helemaal lekker meer. Ook moesten er twee seatbases worden vervangen, heb ik een noodreparatie van een kabelbreuk weer netjes gemaakt en moest het afvoerputje naar de lenspomp dringend worden ontstopt. Ik kon op regenachtige dagen mijn aasvisjes gewoon in de boot bewaren in plaats van in de aasketel.. Kortom, de boot is weer helemaal klaar voor de zinderende finale van dit geweldige seizoen! Toch stonden er tussendoor nog twee “waterdagen” op de rol: een dagje vissen met maatje Denny en een gidsdag eergisteren. Ook wanneer je dit leest zit ik met gasten op het water, en het zal me benieuwen hoe het gaat lopen..

Kaken op elkaar

Want de visdag met Denny liet al een afwijkend beeld zien van de afgelopen weken, waarin we met name op de rivier geweldig hebben gevangen. Helaas gooide een golf hoogwater roet in dat eten, want er was die dag op de rivier verdomd weinig te beleven. De topstekken die zoveel vissen opleverden de laatste tijd bleven stil, dus we besloten om “binnen’ te gaan kijken. Hier, op de winterstekken midden in de Biesbosch was het echt zoeken naar aasvis, en toen we die eenmaal hadden gevonden vingen we alsnog lekker door. Er kwamen die dag mooie aantallen en goede formaten snoekbaars aan boord, samen met nog een paar baarzen. Niks te klagen dus. Maar ik had buiten de waard gerekend.. Want de gidsdag van eergisteren vond onder hele andere omstandigheden plaats. Inmiddels heeft de vorst zijn intrede gedaan, en kwam er wederom een (klein) golfje hoogwater langs die dag, wat resulteerde in keiharde stroming in het gebied, en een watertemperatuur die in één klap een paar graden gezakt was. De aasvis op de stekken die ik met Denny had gevonden was weer verdwenen, net als de rovers die daar zo talrijk bij lagen. Het resulteerde in een dag waarop we slechts vier aanbeten kregen, waarvan slechts een kleine baars ook bleef plakken. De gasten komen natuurlijk gratis terug, want dit is niet het resultaat waar ik als gids voor sta.

Afwachten geblazen

De komende dagen wordt het echt afwachten wat de visserij gaat doen, want de vorst en het rustige winterweer zullen niet lang aanhouden; die verdwijnen samen met Sinterklaas weer uit het land, om weer plaats te maken voor het kleffe herfstweer wat we de afgelopen jaren gewend zijn. Gaat de (aas-) vis weer terug de rivier op, of blijft het spul vanaf nu binnen? Ik hoop het laatste, want dat levert altijd een prachtige visserij op. Niet met je giechel in de harde wind op het grote water, maar lekker beschut in de adembenemend mooie natuur vissen op geconcentreerd liggende, volgevreten rovers! Er breekt kortom weer een periode van veel zoeken aan, en gelukkig hebben we daarvoor de perfecte apparatuur aan boord. Want eenmaal gevonden heb je ze nu ook vaak in behoorlijke aantallen gevonden. En dan is het feest!

Ook mee tijdens het winterfeestje? Boek hier jouw gidsdag!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger