Kouwe kermis

Alles op een hoop

De vinnige koudegolf van afgelopen week heeft de visserij behoorlijk beïnvloed de afgelopen week. En niet alleen de visserij.. Ook het rijdend en varend materieel kreeg nogal een tik van de plots intredende vorst. Afgelopen zaterdag wilde ik mijn bus starten voor wat boodschappen, maar gebeurde er na het omdraaien van de sleutel precies niks. Alleen het klikgeluid van het startrelais was te horen. Nu ben ik best handig met sleutelen aan oude terreinwagens, want heb die dingen in vroeger tijden nogal vaak tijdens offroad-ritten aan puin gereden, en daarna weer gerepareerd. Een moderne bedrijfswagen is tegenwoordig echter iets gecompliceerder, dus het werd puzzelen. De accu leek immers gewoon vol. Uiteindelijk bleek een klein 25-ampere zekeringetje de boosdoener, en konden we gelukkig weer op pad. Als eerste stond een dag filmen met vismaat Joris op de rol. We zouden een leuke Youtube-video maken over dropshotten met dood aas, en zo geschiedde. Met Joris heb ik menig roofviswedstrijd om de prijzen gestreden, maar sinds hij zijn bellyboat heeft verkocht is hij als een soort Samson die zijn haren heeft afgeknipt, een levensgrote banaan van 1.80 meter aan boord: Altijd als we tegenwoordig samen gaan vissen vangen we bijna niks. En ook deze dag was geen uitzondering. Gelukkig hebben mijn gasten meestal meer geluk..

Bootmalaise

De dag erna stond er een gidsdag met Wouter en Lars op de rol. En Murphy’s Law was die dag sterker dan ooit. Allereerst stonden de mannen in een enorme file na een ongeluk, waardoor ze een half uur te laat aankwamen. Toen ik vervolgens de boot te water liet, bleek al snel dat de startaccu kapot gevroren was. Slechts een kleine doodsreutel wist deze nog te produceren alvorens definitief uit te doven. Snel maar de accu van de bus gebruikt om de boot alsnog varend te krijgen, en de accuboer gebeld om een nieuw exemplaar klaar te zetten voor me. Maar het inbouwen, aansluiten en wederom routeren en vastzetten van alle bekabeling is nogal een flink klusje. Daarom besloten de gidsdag af te breken, en de mannen kosteloos te laten terugkomen voor een herkansing onder een hopelijk beter gesternte.. Maar uiteraard niet zonder eerst allebei in elk geval één vis te hebben gevangen natuurlijk! Na het afscheid dus snel door naar de accuboer, de nieuwe accu opgehaald, en meteen door naar de Brezan voor het aansluitmateriaal. Inmiddels zit alles weer zoals het hoort op zijn plek, en staat alles weer tevreden te brommen aan de laders. Gelukkig wel, want ook vandaag en morgen zijn weer ingevuld met gidsdagen.

Gelukkig lijkt de wintermigratie van de rovers nu wel echt begonnen te zijn. Er komt steeds meer vis in de beschutte, diepere delen van mijn gebied, en er zit geen ondermaatse bij! We gaan tot het einde van het seizoen weer volle bak met het dropshotten, verticalen en zeer ook pelagisch vissen.

Ga je mee op avontuur, met koude handen, maar een warm hart? Boek dan hier jouw winterse gidsdag!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger