Never a dull moment

Weer een prachtige week op het water!

Een week vol variatie

Na een roerig weekje waarin harde beslissingen zijn genomen voor de toekomst, was het deze week weer vol opluchting en met een gevoel van vrijheid weer lekker aan de slag! De agenda puilde weer uit, en met name de variatie in de boekingen was een uitdaging! We hadden deze week zowel ervaren vissers als de jeugd aan boord, en juist die variatie maakt mijn werk zo leuk!

Waar we met de ervaren vissers vooral de focus hebben gelegd op het vangen van grote snoek, probeerden we met de gezinnen met jonge jongens natuurlijk vooral een leuk totaalplaatje te realiseren. Vis vangen, beetje racen met de boot en natuurlijk mogen de kinderen ook zelf even achter het stuur plaatsnemen en een stukje snelvaren. De fenomenale Blackfish is zo stabiel dat dat geen moment gevaarlijk is.

Wisselende omstandigheden

We beleven momenteel een typisch Hollandse zomer, en dat heeft voor- en nadelen. Een voordeel is dat de watertemperaturen in de Biesbosch ruim onder de kritische grenzen blijven, waardoor we volop de focus op de snoekvisserij kunnen leggen (wat toch de voorkeur van veruit de meeste gasten heeft). Er zijn dan ook weer prachtige exemplaren aan boord gekomen deze week, afgewisseld door bakken van baarzen.

Een nadeel is dat de instabiliteit in luchtdruk en windrichting soms voor een taaie visserij zorgt. De ene dag kon je weinig fout doen, de andere dag was het sprokkelen voor een visje. We moeten het er maar mee doen, en dat hebben we dan ook gedaan. Het is een heel andere zomer dan de afgelopen jaren..

Druk najaar

Waar eerdere jaren de ergste drukte na augustus wel een beetje achter de rug was, zien we de boekingen voor het najaar nu enorm toenemen, en terecht: Het is in mijn ogen de allermooiste periode voor het roofvissen! September en oktober zijn dé maanden voor het vangen van grote snoek, waar de wintermaanden weer voor memorabele snoekbaars vangsten zullen gaan zorgen aan de fireball. Ik kijk er nu al weer naar uit!

Voor nu is het nog even augustus doorkomen, wat vooral slalommen tussen de pleziervaart betekent. Ik zal blij zijn als die weer grotendeels uit het gebied is verdwenen! De Biesbosch is zoveel mooier zonder schreeuwerig bootjesvolk, en hoe verder we de winter ingaan, hoe mooier het gebied in mijn ogen wordt: Wild durft zich weer te laten zien, de stilte is weer overweldigend en de herfstkleuren brengen weer een prachtig contrast in het kleurenspectrum.

Ik kijk weer enorm uit naar de mooiste periode van het jaar, en maak jou daar ook graag deelgenoot van!

Klik hier om jouw dag te reserveren!

Goed weekend!

Deel je liefde met de wereld!

De enige visgids met 100% vangstgarantie!

Onze 5 sterren reviews

Wil je een review achterlaten over Visgids Biesbosch? Graag!

Ving alle soorten vis aan boord!

Altijd een belevenis om bij Johan op te stappen! Johan is als een goede maat met heel veel verstand van vissen en zijn omgeving. Inmiddels al alle soorten gevangen aan boord!

Alan

Alan

Mijn eerste meerval ooit

Bij Johan aan boord mijn eerste meerval van maar liefst 1.30 meter gevangen! Altijd spannend om bij Johan op te stappen. Ben inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid mee geweest!

Richard

Richard

De ene snoekbaars na de andere

Een prachtige dag mogen beleven in de meest schitterende natuur die ik in dit land ooit heb gezien! We hadden de snoekbaars in no-time gevonden, en Johan is een prima gids met wie je kunt lachen!

Rutger

Rutger